От 6 февруари тази година Генералната дирекция по морско дело

...
От 6 февруари тази година Генералната дирекция по морско дело
Коментари Харесай

Турция ще иска застраховка за петролните танкери, преминаващи през проливите

От 6 февруари тази година Генералната дирекция по морско дело на Турция ще стартира да изисква документ за P&I застраховка (Застраховка за отбрана и обезщетение) от танкери с петролни артикули, които минават през нейните проливи. Това оповестява Ройтерс, базирайки се на решението на ведомството.

Изданието отбелязва, че това решение ще важи за всички кораби с петролни артикули, които минават през Босфора и Дарданелите. Засега това предписание важи единствено за танкери за недопечен нефт.

Припомняме, че от 1 декември 2022 година Турция вкара в допълнение условие към танкерите със недопечен нефт, които минават през проливите – да показват писмо, потвърждаващо даването на P&I застраховка. Необходимо е да се покрие отговорност при положение на вреди на трети страни, на околната среда или на товара. Това условие важи и за санкциите и обвързваните с тях наказания по време на работа.

На 30 януари The Economist писа, че Русия към момента може да изнася петрола си даже след налагането на западните наказания. В публикацията се споделя, че защото Западът е наложил таван на цените, по-голямата част от неговия нефт минава през “сиви ” мрежи, които не признават ценовите ограничавания, само че все пак не са противозаконни, защото употребяват “незападна ” логистика и доставят нефт до страни, които не поддържаха ценовата обсада. 

Руският експорт пострада най-вече, откакто през декември предходната година влезе в действие таванът от 60 $ за цената на петрола от Руската федерация, превозен по море.

Според някои енергийни специалисти, Китай, Индия и Турция ще завоюват от въвеждането на ембарго върху съветския нефт от Европейския съюз.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР