От 6 до 8 февруари в Букурещ, Румъния, ще се

...
От 6 до 8 февруари в Букурещ, Румъния, ще се
Коментари Харесай

През февруари в Румъния ще се проведе международна конференция за инвестиции във ВЕИ

От 6 до 8 февруари в Букурещ, Румъния, ще се организира интернационалната конференция за вложения във възобновими енергийни източници Energy Week Black Sea. Събитието събира на едно място представители на държавните управления, вложители, бизнеса и специалисти от бранша от Румъния, България, Украйна, Молдова, Грузия и Турция, както и интернационалните финансови институции и огромни мултинационални вложители за разговор, ориентиран към поощряване на внедряването на възобновима сила в района и привличане на директни задгранични вложения.

За първи път Energy Week Black Sea 2024 сплотява група от най-прогресивните индустриални и търговски компании в района, с цел да насърчи внедряването на възобновими енергийни източници и прехода към сигурна, чиста и налична сила. Програмата на тазгодишното издание включва полемики и презентации на тематики като финансиране на планове за възобновима сила, ролята на актуалната промишленост за предоставяне на опция за зелен преход, търговски и партньорски взаимоотношения сред страните, както и други настоящи тематики от бранша.

Сред участниците в полемиките по време на конференцията са Себастиан Бурдуджа - Министър на енергетиката на Румъния, Виктор Парликов - Министър на енергетиката на Република Молдова, Ярослав Демченков - Заместник-министър на енергетиката на Украйна, Олександр Репкин - специфичен делегат на министъра на външните работи на Украйна по икономическата дипломация, член на УС на Украинския съвет по водород и други.

България ще бъде показана от ръководителя на Сдружение „ Соларна Академия България “ - доктор инж. Веселин Тодоров, който ще модерира една от полемиките по време на обособените панели. В рамките на полемиката, участниците от другите страни ще обсъдят развиването на възобновимите енергийни източници във всяка страна, с фокус върху положителни практики за нахлуване на локалните пазари и основаване на нови партньорства.

Повече информация за интернационалната конференция Energy Week Black Sea 2024 можете да откриете на адрес https://bsenergyweek.com/
Тази публикация ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР