От 6 до 16 август Софийската опера и балет ще

...
От 6 до 16 август Софийската опера и балет ще
Коментари Харесай

Софийската опера и балет гостува на сцената на Античния театър

От 6 до 16 август Софийската опера и балет ще гостува на сцената на Античния спектакъл в Пловдив.

На 6 и 7 август ще се играе мюзикълът " МAMMA MIA ", на 15 август операта " Кармен " от Жорж Бизе и на 16 август балетът " Хиляда и една нощ " от Фикрет Амиров.

Хитовият мюзикъл " МAMMA MIA "

След представянето му на международните подиуми пред повече от 60 милиона фенове, публиката на Античния спектакъл в Пловдив ще има опция да се допре до един от най - търсените мюзикъли, спечелил благосклонностите и уважението на меломаните - " МAMMA MIA ". Музика и текст Бени Андершон и Бьорн Улвеус. Това става допустимо с помощта на екипа на Софийската опера и балет и на режисьора Пламен Карталов. " МAMMA MIA " е история за устрема на Софи, решена да направи сватбения си ден паметен и да откри татко си, който не познава. В опит да го открие, с цел да я води до олтара, както повелява сватбената традиция, Софи кани на гръцкия остров трима мъже от предишното на майка си Дона и чака да научи кой  от тях е татко и.

В ролята на Софи - Весела Делчева.

Сам - един от евентуалните татковци на Софи, е Кирил Иванов.

Александър Георгиев влиза в ролята на Бил – мъж от мъж от предишното на Дона. Николай Павлов (06.08) и Симеон Владов (07.08) извършват ролята на Хари – третият от мъжете, белязали живота на Дона.

В ролята на Дона публиката ще види Людмила Козарева

(06.08) и Еделина Кънева (07.08). Ролята на Роузи извършва Деница Шопова (06.07.08  )

Зрителите на Пловдив ще преживеят незабравими страсти, основани от невероятната актьорска игра и безконечната музика на АВВА.

Неповторимата " Кармен “ от Жорж Бизе

Софийската опера и балет ще показа на 15 август на Античния спектакъл в Пловдив постановката на Пламен Карталов " Кармен “, с която първият ни оперен спектакъл завоюва овациите при последното си турне в Япония.

Режисьорът Пламен Карталов предлага независим концептуален взор в жанр на традициите от древногръцкия спектакъл и японски спектакъл " Но “.

Доминираща е концентрацията върху ориста на основните настоящи лица, сложени в централния кръг на сцената като сцена на съдбовност. А пространството към тази сцена е мястото за героите, за тяхната игра и държание. Около нея е по едно и също време наблюдаващият и коментиращ действието Хор.

Кармен е покруса на личността. Любовта и свободата за нея са по-важни от живота. Кармен е рефлексия на трагична виновност, близка по орис на героини и облици от класическите шедьоври на древногръцката покруса.

В ролята на Кармен ще бъде мецосопраното Виолета Радомирска. Участват още солистите:

Костадин Андреев (Дон Хозе, Веселин Михайлов ( Ескамилио), Цветана Бандаловска (Микаела), Светозар Рангелов ( Цунига), Атанас Младенов ( Моралес ), Диана Василева ( Фраскита ), Илия Илиев (Данкайро), Цветелина Коцева ( Мерседес ), Красимир Динев (Ремендадо) и други

Диригент ЖОРЖ ДИМИТРОВ

Режисьор: ПЛАМЕН КАРТАЛОВ

Балетът " Хиляда и една нощ “

В тази впечатляваща балетна режисура публиката ще види приказната история за Шехерезада, която с мъдростта и хубостта си съумява да стопли леденото сърце на суровия султан Шахриар. Приказки в приказката, разказани по един трогателен и хубав метод с виртуозната хореография на

Елдар Алиев и пленителната музика на Фикрет Амиров.

Световноизвестният балетист, хореограф и възпитател Елдар Алиев е поставял " Хиляда и една нощ “ в Съединени американски щати и Европа.

В либретото на Рустам и Максуд Ибрахимбекови са включени приказките " Синдбад “, " Аладин и вълшебната лампа “ и " Али Баба и четиридесетте разбойници “.

" Хиляда и една нощ “ е блестящ театър, приказност от светлини, резултати, атрактивна хореография, елегантен фон, прелестна музика, с вплетени в нея характерни ориенталски ритми и богата палитра от ударни принадлежности.

Публиката ще има опция да види едно същинско балетно украшение, което свети със своята ориенталска екзотика и ще остави без мирис даже най-претенциозния фен.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР