От 6 декември 2021 г. всички граждани, независимо от ваксинационния

...
От 6 декември 2021 г. всички граждани, независимо от ваксинационния
Коментари Харесай

САЩ въвеждат за пристигащите със самолет отрицателен тест за COVID-19

От 6 декември 2021 година всички жители, без значение от имунизационния им статус, които идват в Съединени американски щати с въздушен превоз, би трябвало да показват пред самолетната компания негативен резултат от NAA тест (вкл. PCR) или антигенен тест, изработен до 24 часа преди качването в самолета.

Това оповестиха от Министерството на външните работи.

По информация на посолството ни във Вашингтон, освободени от това условие са децата до 2-годишна възраст, както и жителите, преболедували COVID-19 през последните 90 дни. Преболедуването е належащо да се потвърди по едно и също време с показване на два документа: позитивен резултат от тест за COVID-19, изработен до 90 дни преди пътуването, както и документ за изцеление от здравно заведение или от доктор с дата и автограф.
Съединени американски щати няма към този момент да постановат локдауни поради ковид
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че битката с Ковид-19 не би трябвало да бъде мотив за политически разделения. Той показа нов проект за...

Друго условие към идващите с въздушен превоз в Съединени американски щати е, да попълнят и показват форма по пример, която е налична на:

От Министерство на външните работи напомнят, че жителите, идващи по въздух в Съединени американски щати, са длъжни да показват на самолетната компания и доказателство за приключена имунизация против COVID-19 с ваксина или утвърдена за непрекъсната или изключителна приложимост от Агенцията по храните и медикаментите на Съединени американски щати или от Световната здравна организация.

Подборности за ограниченията при влизане в Съединени американски щати може да намерите на формалния уебсайт на Министерство на външните работи в рубриката „ Коронавирусът – по какъв начин да пътуваме “, както и на

При потребност от подпомагане българските жители в Съединени американски щати могат да се обръщат към посолството на Република България във Вашингтон на телефон: +1 (202) 387-5770; генералното консулство на България в Лос Анджелис на следните телефонни номера: +1 310 478 6700 и дежурен телефон в извънработно време: +1310 437 3606; генералното консулство на Република България в Чикаго на телефонни номера: +1 312 867 1904, +1 312 752 0661; генералното консулство на България в Ню Йорк на следния телефонен номер: +1 212 935 4646. Сигнали може да се подават и посредством имейл адресите на дипломатическите ни представителства в Щатите:
Първи случай на Омикрон и в Съединени американски щати
Първи доказан случай на разновидността на Covid-19 Омикрон е открит при човек в Калифорния, оповестиха от Центъра за надзор и предварителна защита на з...

[email protected], [email protected],

[email protected], [email protected].

 

 

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР