От 50 стотинки до над 35-40 лева на бройка варират

...
От 50 стотинки до над 35-40 лева на бройка варират
Коментари Харесай

В навечерието на Баба Марта: От две за лев до 40 лв за мартеница във Варна

От 50 стотинки до над 35-40 лв. на численост варират цените на мартениците, които ден преди настъпването на Баба Марта се оферират по варненските улици, сподели репортерска инспекция на Moreto.net.

Най-евтини и тази година са класическите семпли гривнички за ръце от усукани червен и бял конец. Цените им стартират от 50 стотинки и доближават до 2-3 лв. съгласно модела и украсата.

Най-скъпи са разновидностите за декорация на дома и тези, които се оферират като авторски уникати.

И тази година има ексцентрични оферти, отклоняващи се от класическите Пижо и Пенда.

Търговците оферират детски мартенички или гривнички " две за 1 лев ".

И до момента в който тук-там се оферират по-скъпи модели, някои от продавачите са безапелационни, че ще разчитат с национални цени да привлекат повече клиентела. Убедени са, че в случай че си проличава, че всеки подробност и всяко конче са пипнати с обич, това ще се оцени от хората.

Между 5 и 20 лв. вървят моделите за стена от два пискюла с обичайни шевици, детайли от национални носии или пък такива в комбиниране с конски подкови, детелинки и калинки за шанс.

Срещат се още мартенички с щъркели, с минзухари и кокичета, под формата на гъбки или къщички, аранжирани с дърво или трева от текстил и полиестер.

Все по този начин настоящи остават елементарните детски мартенички със значки, на които са изобразени всевъзможни животинки или герои от анимационни филми и игри.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР