От 50 години човешки крак не е стъпвал на Луната(снимка:

...
От 50 години човешки крак не е стъпвал на Луната(снимка:
Коментари Харесай

НАСА отлага кацането на хора на Луната за 2025 г.


От 50 години човешки крайник не е стъпвал на Луната
(снимка: NASA)

Следващата задача на НАСА за кацане на хора на Луната е отсрочена за 2025 година, заяви админът на галактическата организация Бил Нелсън. Изместването на периода се дължи на композиция от фактори – пандемията, правосъдни каузи и бюджетни дефицити. Все отново организацията остава ангажирана с проект за 10 кацания на Луната.

От 50 години човешки крайник не е стъпвал на Луната. Тогава триумфът бе реализиран с плана „ Аполо ”, който изведе хората на Луната единствено осем години след стартирането си, напомня. Настоящият план на име „ Артемида ” към момента не е повторил триумфа, макар че стартира през 2012 година и наследи десетилетия на софтуерен прогрес.
още по тематиката
Според НАСА, сегашният крах се дължи на редица фактори. Пандемията на Covid-19 аргументи забавяния. за довеждане докрай на задачата. Предишната дата за кацане на екипаж на Луната беше счетена за механически неосъществима.

Освен това месеци закъснение имаше и по по отношение на контракта, определящ SpaceX за основен снабдител на совалката за извеждане на астронавтите и потребните товари до лунната повърхнина.

Първоначално планувано за не по-късно от май 2024 година, идващото кацане в този момент е планувано за 2025 година Въпреки това първата лунна задача без екипаж в границите на плана „ Артемида ” – изстрелването на капсулата Орион – към момента следва. То е планувано за февруари 2022 година Тази задача ще води галактическия транспортен съд към Луната, преди да го върне на Земята, поставяйки началото на „ Артемида 2 ”.

Мисията ще води астронавтите в окололунен полет, при който те ще изминат 64 000 км около Луната – надалеч повече от който и да е човек, в миналото пътувал от Земята до нейния сателит. Това ще бъде последвано от роботизирана задача за кацане и най-после с кацане на екипаж в подпроекта „ Артемида 3 ”.

Все отново ентусиазмът на хората от НАСА не стихва. След кацането на Луната следва и, зарече се заместник-администраторът на НАСА Пам Мелрой.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР