От 50 000 затворници, вербувани от частната военна компания Вагнер,

...
От 50 000 затворници, вербувани от частната военна компания Вагнер,
Коментари Харесай

Медуза: 80% от затворниците на Вагнер са убити или изчезнали

От 50 000 пандизчии, вербувани от частната военна компания " Вагнер ", 40 000 са или мъртви, или изчезнали. 

Само 10 000 към момента се бият в Украйна, споделя Олга Романова, началник на Russia Behind Bars, благотворителна организация, защитаваща правата на пандизчиите, представена от " Медуза ".

Във видео, оповестено в YouTube канала My Russian Rights, Романова споделя:

" Нашите данни демонстрират, че към края на декември са вербувани 42 000–43 000 пандизчии. До днес те евентуално са нарастнали до над 50 000. От този брой 10 000 в този момент се бият на фронта, тъй като останалите са убити, ранени, излезли са на независимост, или са дезертирали, или са се предали ".

Романова твърди, че дезертьорството е голям проблем за " Вагнер " от предходната есен. Част от дезертьорите се завръщат в Русия, изцяло въоръжени с оръжие от фронтовата линия. Миналия декември да вземем за пример въоръжен беглец от " Вагнер " разкрил огън по локални служители на реда в Ростов.

Романова счита, че създателят на " Вагнер " Евгений Пригожин не поддържа лист с бойците, които изчезват по разнообразни аргументи, като ги отписва безсистемно като мъртви. Това може да е повода той да бъде заловен да изпраща празни ковчези на фамилиите на " починалите във войната "  обратно в Русия.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР