От 5 януари САЩ налагат ограничения за влизане на китайски

...
От 5 януари САЩ налагат ограничения за влизане на китайски
Коментари Харесай

Радио Китай: САЩ са най-големият манипулатор с епидемията от COVID-19

От 5 януари Съединени американски щати постановат ограничавания за влизане на китайски туристи в страната
 Предлогът на Вашингтон е, че вътрешната зараза в Китай може да мутира в нови варианти, които ще доведат до утежняване на епидемиологичната обстановка. Анализите обаче демонстрират, че преобладаващият в Китай вариант BA.5 в действителност е главният епидемиологичен вариант, приближаващ от Съединени американски щати преди няколко месеца, до момента в който откритият неотдавна в Шанхай и Ханджоу вариант сега се популяризира необятно в Съединени американски щати, оповестява ".

Очевидно е, че Китай страда от пандемията, а Съединени американски щати пренебрегват обстоятелствата и работят в контраст на науката. Опитите на Вашингтон са чиста политическа операция.

В международен мащаб пораждат непрестанно нови разновидности на ковид. Ето за какво ограничаващите ограничения, ориентирани към китайски туристи, не почиват на научна основа и са ненужни.

През последните три години Съединени американски щати непрекъснато политизират епидемията и с всички сили трансферират виновността си на други страни, вследствие на което те се трансфораха в най-неуспешната страна в света в предварителната защита на епидемията. Неуспехът им също докара до разпространяването на епидемията по целия свят и пречи на световната противоепидемична битка. Благодарение на последните старания на китайското държавно управление за съгласуване на политиките за предварителна защита на епидемията и за икономическо и обществено развиване, епидемиологичната обстановка в страната се стабилизира, растежът се възвръща и животът на хората се възстановява. От 8 януари Китай ще анулира ограниченията за карантина и надзор на заразните болести против хората и стоките, влизащи в страната от останалите страни, което получи позитивни мнения от доста страни по света.

Опитът и поуките от последните три години на битка с COVID-19 неведнъж потвърждават, че политизирането не може да спре разпространяването на епидемията, а солидарността и съдействието е единственият метод за преодоляване на вируса. Ограниченията против китайските туристи е следващата неточност на Вашингтон и тези нови ограничения от тяхна страна са безполезни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР