+ + + от 5 Режисьор: Джеймс Камерън Времетраене: 3

...
+ + + от 5 Режисьор: Джеймс Камерън Времетраене: 3
Коментари Харесай

Киноревю | "Аватар: Природата на водата" на Джеймс Камерън

+ + + от 5 Режисьор: Джеймс Камерън Времетраене: 3 ч. и 12 минути Още от същото: " Бездната "
Потъването в Avatar: The Way of Water е за три часа и четвърт и с резултат на медитация и отделяне от действителността. Триумф на класическото вървене на кино в салон като групов сън. Шапки долу пред визионера Камерън, разширяващ техническите граници на медиума с всеки собствен филм. Тук до периодичност 48 фрагмента в секунда в подводните подиуми и кристална 3D изясненост на естествения парадайс на Пандора, където е напълно действието в " Аватар 2.0 ". Надграждането е в посока жизнеподобие на цифровия свят.

Сюжетът е вторична грижа, банален до уестърн на отмъщението в ключа на " Танцуващия с вълци " и боен екшън с базисен разговор. Но не поради разговора сме се събрали, а поради феерията за сетивата.

Минали са години от събитията в първия филм. Джейк (Сам Уортингтън) и Найтири (Зоуи Салдана) избавят на`ви фамилията си от ново земно настъпление, целящо девствените запаси на Пандора. Децата им са с значима роля - двама пораснали сина в съревнование, дъщеричка, приютено момиче (Сигорни Уивър) в тайнствена връзка с богинята - майка на планетата. Петото момче не е на`ви, а дребен русоляв Тарзан. Намират леговище при племето на морските хора. Но аватарът на злия полковник (Стивън Ланг), погубен в първия филм от Найтири, ги открива и там. Малкият Тарзан е негов наследник, което усложнява нещата.
Реклама
Следва приказка за полезността на фамилията и сливането с природата. Гонитба под и над вода, като нищо, което сте гледали до момента. Редуват се похищение, изнудване, освобождение, след това ново похищение и така нататък Явяват се невъобразими създания, в това число свръхинтелигентни бронирани китове. Нещо в мозъка им е задачата на нашествениците - амитра (безсмъртие на санскритски). Припомняме си, че " аватар " беше боговъплъщение на санскритски. Като забавляващ се господ работи Камерън в света на Пандора. Ключовата дума в естетиката му е " величественост ". На огромната картина и във всеки пиксел. В боксофиса също.


Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Янко Терзиев
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР