От 5 октомври започва ремонтът на първите 12 км от

...
От 5 октомври започва ремонтът на първите 12 км от
Коментари Харесай

Започва ремонтът в платното за Бургас на магистрала Тракия след п.в. Белозем |

От 5 октомври стартира ремонтът на първите 12 км от автомагистрала „ Тракия " в платното за Бургас от общо 52 км, които ще бъдат актуализирани поетапно, оповестява организация " Пътна инфраструктура ". Ще се ремонтира секторът от 156-и км, след пътен възел „ Белозем ", до 168-и км преди пътен възел „ Оризово ".

През това време трафикът ще е двупосочен в платното за София със скорост до 70 км/ч.

От утре започва слагане на нужната сигнализация и пътни знаци за въвеждане на краткотрайната организация на придвижване в 12-километровия сектор, с цел да може от вторник да стартира същинската строителна активност.

Заради ремонтните работи ще бъде затворена връзката на пътен възел „ Плодовитово " от Автомагистрала „ Тракия " в платното за Бургас към третокласния път III-666 Оризово – Плодовитово – Първомай. Пътуващите за Първомай могат да слязат от автомагистрала „ Тракия " при Чирпан и да се върнат назад към Плодовитово и Първомай по второкласния път II-66.

Дейностите в 12-километровата права включват цялостна замяна на асфалтовата настилка, възстановяване на отводняването, полагане на нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничаващи системи. Ремонтът ще се извършва от сдружението „ Автомагистрали ", с което АПИ има контракт по Закон за обществените поръчки за поддържане на автомагистрала „ Тракия ".

Предвижда се ремонтът на 12-те км да завърши в края на октомври - началото на ноември. Ако времето разреши, по-късно строителните работи в посока Бургас ще продължат в 40-километровия сектор от Оризово до Стара Загора. Когато приключи ремонтът на платното за Бургас, през идната година ще се ремонтира и платното за столицата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР