От 5-и до 10-и т.м. китайският премиер Ли Къцян ще

...
От 5-и до 10-и т.м. китайският премиер Ли Къцян ще
Коментари Харесай

Визитата на Ли Къцян в България ще даде нови възможности за двустранното сътрудничество

От 5-и до 10-и т.м. китайският министър председател Ли Къцян ще посети Европа. В рамките на обиколката си той ще направи публична аудиенция в България, където ще участва на 7-та среща на върха на формата „ 16+1 " (Китай и страните от Централна и Източна Европа), след което ще взе участие в петите китайско-германски междуправителствени съвещания, предава bulgarian.cri.cn.

Преди отпътуването на премиера зам.-министърът на външните работи Уан Чао съобщи, че се надява идното посещаване да ускори обичайна дружба и връзки сред Китай и България, както и да помогне за разширение на съдействието в разнообразни области, тъй че то да бъде издигнато на ново по-високо равнище.

Директорът на Отдела за Централна и Източна Европа към Института за европейски проучвания на Китайската академия за обществени науки Лиу Дзуокуей уточни, че Пекин и София ще подпишат редица съглашения в области като инфраструктурата, туризма, енергетиката и културния продан.

Темата на идната среща на формата „ 16+1 " е „ Задълбочаване на отварянето и деловото съдействие, шерване на просперитета и развиването ". Чрез нея китайската страна се надява да ускори взаимното съгласие и доверие със страните от Централна и Източна Европа, дружно да се защитят икономическата глобализация и свободата на вложенията, както и да бъде контрактувана програмата за бъдещото развиване на формата, акцентира той.

По думите на Лиу Дзуокуей, през последните пет години форматът е изиграл своята положителна роля за усилване на икономическите, търговски и културни връзки сред Пекин и страните от Централна и Източна Европа, само че в този момент е нужно да се усъвършенства и усъвършенства, тъй че хората да усетят действително и споделят плодовете от реализацията на съответните планове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР