От 5 до 20 юли въоръжените сили на Русия унищожиха

...
От 5 до 20 юли въоръжените сили на Русия унищожиха
Коментари Харесай

Руските военни „демилитаризираха“ четири пускови установки HIMARS

От 5 до 20 юли въоръжените сили на Русия унищожиха четири пускови установки и една транспортно-зареждаща машина за РСЗО HIMARS с потреблението на високоточно оръжие. Това заяви пред публицисти в петък формалният представител на съветското министерство на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков.

„ В интервала от 5 до 20 юли четири пускови установки и една транспортно-зареждаща машина бяха унищожени с високоточно оръжие с наземно и въздушно базиране от американските реактивни системи за залпов огън /РСЗО/ HIMARS, трансферирани в Украйна “, сподели генералът.

Съгласно изнесените данни, две пускови установки са премахнати в региона на Малотарановка, още една HIMARS и транспортно-зареждащата машина - в региона на Красноармейск, четвъртата пускова установка - в източните околности на Константиновка, ДНР.

Също по този начин представителят на съветското министерство на защитата сподели, че вследствие на удар с високоточно наземно оръжие е бил погубен краткотраен пункт за дислокация на националистическото формирование " Черната сотня ", ситуиран в постройката на учебно заведение № 23 в град Краматорск.. По думите му премахнати са до триста националисти и над 40 единици специфична техника.

„ Високоточното оръжие на Върховен касационен съд на Русия унищожи и склада с ракетно-артилерийско оръжие на 59-та мотострелкова бригада на Въоръжените сили на Украйна, оборудван в индустриален хангар на територията на промишлена зона в източната част на град Николаев.

Загубите на съперника възлизат на 30 души персонален състав, шест бронирани и автомобилни машини, над две хиляди снаряда за РСЗО „ Град “, към хиляда снаряда за самоходни гаубици „ Акация “ и други, описа Конашенков на ежедневния си брифинг.

Той означи, че съветските въоръжени сили не престават да нанасят удари по военни обекти на територията на Украйна. „ През деня бяха изумени шест командни пункта, в това число на 92-ра механизирана бригада в региона на Роган на Харковска област, командно-наблюдателният пункт на батальона на 72-ра механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна в региона на Серебрянка в Донецката национална република, както и пет склада с ракетно-артилерийско оръжие и муниции в регионите на обитаемоте места Зайцево на Донецката национална република, Вишнево и Успеновка на Запорожка област “, сподели генералът.

Конашенков уточни, че в границите на контрабатарейната битка са потиснати 4 взвода от реактивни системи за залпов огън „ Град “, 24 артилерийски взвода с гаубици Д-20 и 13 артилерийски взвода с оръдия Д-30. Също по този начин съветските Върховен касационен съд унищожиха пусковата установка на зенитно-ракетната система Бук-М1 покрай село Черевковка в Донецката национална република.

Системите за противовъздушна защита са сваляли по 12 украински безпилотни летателни апарата дневно. Освен това два снаряда от реактивната система за залпов пукотевица " Ураган " бяха прихванати в региона на Харков.

Общо от началото на специфичната военна интервенция са унищожени: 260 самолета, 144 хеликоптера, 1589 безпилотни летателни апарата, 357 зенитно-ракетни комплекса, 4141 танка и други бойни бронирани машини, 762 бойни ракетни системи за залпов огън, 3176 оръдия и минохвъргачки, както и 4453 единици специфична военна техника.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР