От 5 до 20% може да падне цената на газа.

...
От 5 до 20% може да падне цената на газа.
Коментари Харесай

Стана ясно с колко ще падне цената на газа

От 5 до 20% може да падне цената на газа. Това съобщи в ефира на Нова телевизия Кремен Георгиев от Асоциацията на топлофикационните сдружения.

„ Няма съответна цифра, която може да обхване всички топлофикации, заради спецификата на всяка една от тях. Но можем да се ориентираме с новите цени, които работят от 1 април, а те са от 5 до 20% надолу “, разяснява Георгиев.

Валентин Николов изясни по кое време на клиентите на "Топлофикация " ще им бъдат върнати пари

Той разясни и по какъв начин потребителите на газ и парно може да получат надвзетите суми от топлофикационните сдружения. „ Първо – парите от „ Газпром “ би трябвало да стигнат до топлофикациите. Второ - КЕВР би трябвало да пресметна съответните разлики за всеки един месец, който е минал и оттова нататък разликата от платените сметки ще бъде изчислена самостоятелно за всеки един от самите сдружения “, изясни Кремен Георгиев.

По думите му на неточни клиенти надвзетите суми няма по какъв начин да се връщат. А краен период за връщане на пари няма. Георгиев е безапелационен, че идният отоплителен сезон ще е по-евтин от предходния.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР