От 5 до 12 юли ще се проведе Второто издание

...
От 5 до 12 юли ще се проведе Второто издание
Коментари Харесай

Седмицата на чилийската култура в Двореца - Балчик с вход безплатен

От 5 до 12 юли ще се организира Второто издание на Седмицата на чилийската просвета в Двореца - Балчик, научи Moreto.net

На 5 юли от 16 ч. в Каменна зала ще бъде открита галерия - ослепителен показ на чилийските изкуства и просвета, включващ забележителните гении на четирима уважавани художници.

Пиерина Монтиглио , бележит чилийски еластичен художник с повече от десетилетие опит, ще ви плени със своите прочувствени статуи и картини. Нейната работа обезпечава задълбочено проучване на формата, пространството и образното описване на истории, което приказва за сърцето на човешкото положение.

Химена Тапия , друга известна чилийска пластична художничка, ще показа своите творби на изкуството, които капсулират нейните години на отдаденост и проучване в тази област. Нейният неповторим метод към изкуството, комбиниран с чилийските й корени, внася завладяващо обединение на традиция и модерност в нейната работа.

Луис Кампос е прочут фотограф, чиято работа е обхванала целия свят. Неговата снимка улавя хубостта на всичките пет континента, като се концентрира основно върху природата и дивата природа. Неговите спиращи дъха изображения служат като удостоверение за разнообразието и великолепието на нашата планета.

Хусто Диас , прочут аржентински музикант, който сега живее в Австралия, е един от създателите на емблематичната латиноамериканска група Papalote. Неговата музика, завладяваща комбинация от латино ритми, освен ще показва музикалния му гений, само че и пристрастеността му към рисуването, осигурявайки мултисензорно преживяване за присъстващите.

На 9 юли от 15 ч. в Каменна зала той ще изнесе многолюден концерт . Хусто, с кариера, обогатена както с известно, по този начин и с академично образование, е изнасял концерти по целия свят, представяйки латиноамериканска музика както като солист, по този начин и като корепетитор. Той също има забележителен принос за разпространение на културата посредством планове като La Peña, Café Carnivale и известната група Papalote. Хусто има впечатляваща сбирка от над 300 инструмента, които употребява за разпространение на латиноамериканската просвета. Той е номиниран за австралиец на годината през 2003 година от SBS и е имал художествени изложения в Сидни, Сантяго де Куба и Катовице, Полша.

На концерта в Двореца - Балчик Хусто ще извърши разнороден латиноамерикански репертоар, включващ чилийски модерни песни, аржентинска и кубинска музика, бразилска известна музика и фолклор от Перу, Боливия и Карибите. Той ще пее песни от известни актьори като Violeta Parra, Víctor Jara, Ariel Ramírez, Feliz Luna, Silvio Rodríguez, Pablo Milanes, употребявайки своето майсторство на китара, чаранго (национален музикален инструмент на индианците от Латинска Америка), кена (индианска флейта) и брилянтен глас.

Финалното събитие от Седмицата на чилийската просвета в Двореца – Балчик е прожекция на комедията " Qué pena tu vida " / “ Толкова е печален животът ти ”. Планирани са две прожекции на 11 юли от 11 и 15 часа. Филмът е с български надписи и споделя една завладяваща история, която ви превежда през сложността на взаимоотношенията и търсенето на същинската обич. Една история, която ще ви придвижи в свят, където инцидентните срещи могат да трансформират живота ни вечно. Независимо дали сте кино запалянко или просто сте любопитни към другите култури, този филм ще ви плени със своя сексапил и достоверност.

Входът за събитията е свободен!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР