От 5 декември 2022 г. Българската народна банка пуска в

...
От 5 декември 2022 г. Българската народна банка пуска в
Коментари Харесай

БНБ пуска в обращение сребърна възпоменателна монета с позлатяване „Цар Калоян“

От 5 декември 2022 година Българската национална банка пуска в обращение сребърна възпоменателна монета с отчасти позлатяване на тематика „ Цар Калоян “ от серията „ Средновековни български владетели “.

Цената на монетата е 114 (сто и четиринадесет) лв..

Монетата ще се продава в Българската национална банка – на две каси на пл. „ Княз Александър I “ № 1 и четири каси в Касов център на Българска народна банка на ул. „ Михаил Тенев “ № 10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК АД, Кей Би Си Банк България ЕАД, Първа капиталова банка АД, Тексим Банк АД и Централна кооперативна банка АД.

Всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от касите на Българската национална банка единствено по 1 монета, без значение дали закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице, според показано нотариално заверено категорично пълномощие за закупуването на съответната възпоменателна монета. Лицата, които закупуват възпоменателни монети, следва да са пълнолетни, т.е. да имат навършени 18 години.

Списък на офиси и клонове на банки, в които ще се продава новата възпоменателна монета „ Цар Калоян “, емисия 2022 година може да видите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР