От 4-ти февруари вероятно ще разрешим три класа да учат

...
От 4-ти февруари вероятно ще разрешим три класа да учат
Коментари Харесай

Учениците от V до XII клас се връщат в училище

" От 4-ти февруари евентуално ще разгадаем три класа да учат присъствено , в случай че по този начин продължава да спада заболеваемостта и се надяваме да доближи под 120 на 100 000 души ", разгласи министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов, който посети дружно с премиера Бойко Борисов ОУ „ Христо Ботев “ в град Раковски. Министър Ангелов рапортува на министър-председателя, че на следващия ден следва да беседва по тематиката с министъра на образованието и науката и ще бъде взето решение кои ще бъдат тъкмо класовете, които ще се върнат в учебните здания.
Премиерът Борисов дружно с министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов и министъра на труда и обществената политика Деница Сачева през днешния ден посетиха учебното заведение в Раковски, за което държавното управление отпусна над 500 000 лв. . Средствата са част от 3-годишната стратегия на Министерството на образованието и науката за създаване и реорганизация на ясли, детски градини и учебни заведения. Общо по програмата се планува да се провиснал 210 000 000 лв. – по 70 000 000 лв. за всяка от трите години, в които ще работи програмата.
 Бойко Борисов: Възнамеряваме огромните възпитаници да се върнат в клас след 31 януари Бойко Борисов: Възнамеряваме огромните възпитаници да се върнат в клас след 31 януари
Възнамеряваме огромните възпитаници да се върнат в клас след 31 януари, в случай че по този начин добре вървим и управляваме пандемията. Това съобщи министър председателят...
В рамките на визитата си в Раковски министър-председателят Борисов разяснява и имунизационния развой в България. „ Някои се надсмиват сега, че България била последна по имунизация, желая да им кажа да изчакат 2-3 дни и може би отново ще стане по този начин, че както най-добре управляваме пандемията сега, ще се окаже, че и проф. Ангелов е бил най-прав като заделихме за всички имунизирани и втората доза “, означи министър председателят и добави, че това е предварителна защита против риск от нарушени доставки. „ Виждате какво става в света – пердах за ваксини “, уточни Борисов и означи, че е значимо имунизираните с първата доза ваксина против COVID-19 да могат в точния момент да получат и втората доза от имунизацията. Министър Ангелов рапортува и за инспекциите на заведенията в София. Той посочи, че от всички тествани заведения единствено шест са работили и в две от тях има съществени нарушавания , като са им формирани актове. „ Няма да се поколебаем да запазим живота и здравето на хората, продължаваме с контролната активност “, съобщи министърът на опазването на здравето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР