От 4 септември се очаква при провеждането на практическия изпит

...
От 4 септември се очаква при провеждането на практическия изпит
Коментари Харесай

Изпитът по кормуване: Маршрутът се определя електронно и на случаен принцип

От 4 септември се чака при провеждането на практическия изпит на претендентите за шофьорска брошура маршрутът да се дефинира електронно и на инцидентен принцип, директно преди неговото начало.

Идеята е да се отстрани субективния фактор.

За да стане изпитът транспарантен, от Института за пътна сигурност предлагат, той да се предава онлайн, в действително време - на страницата на Автомобилна администрация.

От Института за пътна сигурност разясняват, че потреблението на техническо средство при определянето на маршрута ще направи изпита по-прозрачен и ще се избегне субективния фактор.

" Не би трябвало да тормози нито курсиста, нито неговия инструктор, който го учи, тъй като в случай че той е квалифициран, би трябвало да вземе изпита, където и да кара ", разяснява Богдан Милчев.

Според него изпитът за шофьорска брошура е лек, и в него не участват всички детайли, на които би следвало също да се обръща внимание. Освен че липсва ръководство на автомобил на автомагистрала, липсват и образование да се ръководи колата при по-сложни обстановки, като хлъзгав или влажен път.

Към момента изпитът е лек, споделя Милчев, а когато той стане сложен, транспарантен, почтен, тогава младите водачи ще бъдат по-подготвени.

" Това, което излиза на пътя, нас не ни удовлетворява. Искаме да излизат по-добре готови водачи. Държавата може да усъвършенства образованието. Това е пътят ", уточни Милчев.

За да се реализира бистрота на практическия изпит за шофьорска брошура, той би трябвало да се предава онлайн, в действително на уеб страницата на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ".

" Тогава ще се получи така наречен публичен надзор. Тогава към този момент корупцията ще завърши – от самосебе си ", заключи Милчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР