От 4 години съм рекетиран с този запис, само че

...
От 4 години съм рекетиран с този запис, само че
Коментари Харесай

Обрат! Боил Банов опроверга обвиненията на Йончева



От 4 години съм рекетиран с този запис, единствено че аз дремя доста умерено и всички, които работят с мен знаят, че аз не се поддавам на рекет. Това съобщи на ексклузивен брифинг министърът на културата Боил Банов по отношение на обвиняванията на Елена Йончева за ощетяване на страната със 700 000 лв..

" Хайде да не ме използват по-силни думи, тъй като съм ядосан. Този план " Ларгото " беше извънредно значим и огромен. Вероятно по това време съм псувал, повишавал съм звук и в случай че ми се извадят думи от тия хиляди оперативки, могат да се скалъпят още 56 000 записа. Аз се споделям Боил Банов. Всеки, който се пробва да ме дискредитира по този метод, тъй като аз не го смятам, като дискредитиране на мен, а дискредитиране на държавното управление и Министерство на културата - моите сътрудници, които работят старателно за богатството на България. Много е хубаво, че тъкмо откакто направихме през вчерашния ден нещо в действителност хубаво, с което да се гордеем с подносите и превъзходната картина на Батенберг, доста е хубава тази картина през днешния ден. Браво! ", сподели Банов.

" Не знам по какъв начин да разясня повече тези нелепости ", сподели той.

" Има заведена искова молба от министерството и сега тече процедура за тези пари. Това беше сложен план. Няма спестени пари на никого. Оставка съм подготвен да подам незабавно. Аз съм български режисьор, не министър ", добави той.



" Вероятно ще заведа молба след всичко това. От години ме рекетират с този запис. Тези пари не са опростени. Всички тези пари са разказани в исковете. Ще се съветвам с юристи и ще осъждам който мога по трасето ", съобщи Банов, удряйки по трибунката.

„ Елена Йончева очевидно борави с непроверени информации. Радват се, като клеветят! Този Ангелов несъмнено й е дал информацията, само че аз на рекет не се поддавам и това го знаят ужасно доста хора “, сподели Банов.

" Тази клевета и този опит за подигравка, не ги приемем. Противопоставям им се твърдо с всички ограничения на закона. Мисля, че този запис евентуално е от 2015-а – 2016-а година. Пускат го поради изборите. Лошо нацелено е това обаче. Явно задачата им е да омаскарят всичко и всички. Съжалявам, че съм изстрадал, само че не съм смутен, а сърдит “, приключи Банов.

Цацаров подхвана Банов:

По мотив изнесените през днешния ден на конференция на Политическа партия Българска социалистическа партия от народния представител и публицист Елена Йончева данни за корупционни дейности на министъра на културата Боил Банов от времето, когато е бил зам.-министър, основният прокурор Сотир Цацаров се самосезира и разпореди неотложно осъществяване на инспекция.



Проверката е предоставена на Специализираната прокуратура поради качеството на лицето, за което са показани данните и изказванията за осъществени корупционни прояви, вследствие на които е опростена наказателна клауза на изпълнителя в размер на 700 000 лв..

Още през днешния ден ще се пристъпи към условие на цялата документи по сключването и осъществяване?%8
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР