От 31 май до 2 юни оперативни работници на СДВР

...
От 31 май до 2 юни оперативни работници на СДВР
Коментари Харесай

Биволъ и Бърд: Доказателствата по Барселонагейт - плащал е Бойко Борисов, който има дете от Йовчева

От 31 май до 2 юни оперативни служащи на Столична дирекция на вътрешните работи реализират външно наблюдаване на ул. Димчо Дебелянов 1 в София, пишат служителите на реда от Столична дирекция на вътрешните работи..
Интересува ги лицето Асен Любенов Найденов, който живее там във вход А, ет. 3 ап. 8. Външното наблюдаване открива, че заран към 8 ч. той излиза и разхожда огромен кафяв пудел. Найденов обаче също открил, че го следят и в идващите два дни държанието му станало “девиантно ” – излизал с каскет с огромна козирка и се оглеждал съмнително.
Справката с доклада за външното следене на Найденов е част от документите, които прокуратурата внесе през вчерашния ден в Народното събрание, с цел да обоснове настояването за събаряне на имунитета на депутата Бойко Борисов. Освен пудела са разказани колите му: Mercedes, BMW и Toyota, употребените телефонни номера, участията във компании и фактът, че лицето няма открита месторабота и явно работи от вкъщи си.
След наблюдението от полицията, на 3 юни в дома на Найденов влизат следователи от Национална следствена служба. Претърсването е утвърдено от Софийски градски съд и се организира в наличието на “девиантния ” Асен Найденов. Тo приключва с изземване на документи, компютри и телефони. На вниманието на депутатите са приложени разрешението на съда и протокола от претърсването.

Плащал е Борисов
Данните в конфискуваните документи и устройства водят към абсурда Барселонагейт и персонално към Бойко Борисов. Той е разпознат от прокуратурата като автентичен източник на 2,9 млн. евро, с които е купена къща в Барселона.
Както посочихме в по-ранно следствие за ролята на Асен Найденов, банкерът има присъединяване в десетки компании свързани със Златев, само че също и с някогашната спътница на Борисов Цветелина Бориславова. Според проверяващите точно той е оперирал със сметките и прехвърлянията на сумите. Найденов е роден в Русия и е състудент със Златев и Чаушев в института МГИМО, апетитен за люпилня на съветски шпиони и сътрудници за въздействие.
Конкретно за къщата в Барселона парите от Борисов са минали през компанията “Тера Тур Сървисиз ”, благосъстоятелност на кипърска офшорка, показва се в документа от Софийска градска прокуратура, импортиран в Народното събрание. В нея Найденов е шеф, а Златев е разпознат като краен притежател.
Биволъ и Бърд пробваха да се свържат с Асен Найденов на телефона, който е посочен за връзка с него във клише от Документите Пандора, само че той не отговори на позвъняванията и изпратения СМС.

Борисов е бащата
Прокуратурата сочи изрично и без увъртания, че Борисов е татко на детето на Борислава Йовчева, с която имал интимна връзка. Събрани са доказателства, написа наблюдаващият прокурор, че Борисов отхвърля тази връзка, с цел да не бъде махленски в корупционни дейности, защото не е разполагал с такава сума и няма по какъв начин да изясни нейния генезис.
В обществените си изяви досега Борисов постоянно е отричал, че има къща в Барселона. Само един път той беше запитан дали има дете от Борислава Йовчева. Отговорът му беше: Не!
Така в документите, импортирани в Парламента, за пръв път е налице изказване прокуратурата, че Борисов е татко на детето. Преди това такива догатки бяха артикулирани в информацията изпратена от испанската прокуратура за изпирането на 5 млн. евро от лица, свързани с някогашния министър председател Бойко Борисов.

Бейзат Яхя изнесъл 300 млн. лева в Турция, купил апартамент на Йовчева в Истанбул
Ролята на Чаушев и Златев в " Барселонагейт " е обговаряна и преди, само че включването в групата на Бейзад Яхя е оригиналност. Изпратено е искане за правна помощ до Турция, с цел да се открият сметките, парцелите и прекосяването през граница на Борислава Йовчева и Бейзад Яхя, който съгласно проверяващите изнесъл в Турция 300 млн. лева и купил първокласно жилище, в което се пренесла Йовчева откакто напуснала Барселона с детето си. Част от тези средства били подадени в Ziraat Bank. Тази информация корелира с данните от Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево за честите и къси влизания на Йовчева на българска територия, които изнесохме преди дни в следствие за развиването на " Барселонагейт ".
Прокуратурата е образувала дело за ОПГ, работила от октомври 2012 до декември 2015 с незаконна цел пране на пари по член 253 ал 1. от Наказателен кодекс. Не е ясно от какъв брой члена се състои групата, само че от документите може да се заключи, че причастност имат Бойко Борисов, Александър Чаушев (номиналният притежател на къщата в Барселона), Валентин Златев (близък другар на Борисов), Асен Найденов (банкерът на Златев) и Бейзад Яхя (близък до Борисов и шеф на ловно стопанство Паламара). Не е ясно дали ще бъде притеглен индустриалецът Йордан Христов, последният брачен партньор на Борислава, която е разпозната в документите като Христова, с моминско име Йовчева. Малко евентуално е някогашната “Мис Бикини ” също да се снабди с обвиняване за пране на пари.
Данните за незаконните дейности на групата към някогашния министър председател, свързани с Барселонагейт, отлежават към този момент втори ден в елементарното, а не в секретното деловодство на Парламента. Те бяха импортирани от основния прокурор Иван Гешев в деня, в който беше гласувано новото държавно управление, мълчешком дало обещание да “изпере ” Борисов. “Буден ” народен представител се погрижи тази информация да доближи до нас. Озадачаващо е, че досега нито една парламентарна група от държавното болшинство или от опозицията не е показала интерес да се запознае с тези изказвания на Гешев, който след години битност на огромно добродушно овчарско куче от развъдника в Банкя се трансформира в огромен злобен доберман и подгони някогашния си собственик и неговите пудели.
Добра вест е въпреки всичко, че след основаването на краткотрайна Комисия за имунитетите, данните по тези преписки ще станат обществено притежание. Ако в това време обстановката не се обърне и те не изчезнат както от прокуратурата, по този начин и от деловодството на Парламента. Като тефтерчето на Филип Златанов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР