От 300 000 мобилизирани (според официалните данни обаче - бел.ред.)

...
От 300 000 мобилизирани (според официалните данни обаче - бел.ред.)
Коментари Харесай

Шойгу докладва: От 300 000 мобилизирани само 87 000 са изпратени в Украйна

От 300 000 мобилизирани (според формалните данни обаче - бел.ред.) като част от частичната готовност 87 000 са изпратени в регионите на бойни дейности в Украйна. Това разгласи съветският министър на защитата Сергей Шойгу, представен от Интерфакс.

 

Припомняме, че на 31 октомври Министерството на защитата на Руската федерация разгласи завършването на набора от резервисти като част от частичната готовност и че повече повиквателни няма да бъдат изпращани.

 

Същевременно на уточняващ въпрос дали е необходим експлицитен декрет, регламентиращ края на мобилизацията, съветският президент Владимир Путин съобщи, че " даже не се е замислял за това ".

 

В понеделник вечерта той даде обещание да разиска този въпрос с адвокати, а в днешния ден, 1 ноември, прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков разгласи, че декрет не е нужен.

 

Според адвокати обаче това не е тъкмо по този начин. От законова позиция съветските жители могат да продължат да бъдат мобилизирани, до момента в който е в действие указът за готовност. Юристи и правозащитници категорично упорстват, че Путин следва да подпише нов декрет, с цел да завърши свикването на резервистите, написа съветската работа на BBC. Така да вземем за пример, Павел Чиков, началник на правозащитната организация " Агора " изяснява, че въпросът с прекратяването на мобилизацията не е организиран по никакъв метод в нормативни актове и по тази причина тя продължава до тогава до момента в който " не бъде завършена от длъжностното лице, което я е оповестило ".

 

„ Тоест, би трябвало да се изчака указа на президента ", написа Чиков в своя канал в Telegram, добавяйки, че районните управляващи нямат пълномощия да завършат без подобен декрет мобилизацията. А в това време припомняме, че съветските депутати приготвиха законопроект за наказателно гонене за отбягване на мобилизацията - до пет години затвор.

Източник: Actualno

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР