От 30 октомври до 25 ноември 2020 г. се отваря

...
От 30 октомври до 25 ноември 2020 г. се отваря
Коментари Харесай

От 30 октомври се отваря прием по схема за подпомагане на животновъдите с европейски пари

От 30 октомври до 25 ноември 2020 година се отваря банкет по схемата de minimis на животновъди за покриване на разноските за кръвопролитие, превоз и административни документи в бранш "Говеждо месо ". Бюджетът на помощта е 1,5 млн. лв.. Средствата ще бъдат изплатени до 13 декември, оповестява Държавна фирма "Земеделие ".

Финансовата поддръжка има за цел да подкрепи родните производители да осъществят отгледаните от тях говеда при въведеното изключително състояние у нас поради пандемията от ковид (COVID-19).

Говедата, предопределени за кръвопролитие следва да са отглеждани най-малко 6 месеца до датата на кръвопролитие в стопанството на земеделския собственик, претендент по помощта.



Те би трябвало да бъдат продадени от стопанството непосредствено на касапница за кръвопролитие, заклани на ишлеме или в личния кланичен пункт на земеделския собственик. Необходимо е продадените и заклани животни да бъдат на възраст от 12 месеца в това число до навършване на 24 месеца.

Помощта се дава за животните, заклани и осъществени в интервала 1 август - 18 ноември 2020 година Размерът на подпомагането е до 150 лева на заклано говедо, написа в известието. Указанията по схемата са оповестени на уеб страницата на Държавна фирма "Земеделие ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР