„От 30 години насам ние сме скъсали със съветския блок

...
„От 30 години насам ние сме скъсали със съветския блок
Коментари Харесай

Димо Гяуров: От години руският шпионаж си разиграва коня в България

„ От 30 години насам ние сме скъсали със руския блок и с опеката на руските служби, само че не направихме нужното да изкореним остатъците и резултатът е налице. “ Това мнение изрази пред БНР Димо Гяуров, някогашен шеф на Националната разследваща работа. Според Гяуров сме позволили „ години наред съветският шпионаж да си разиграва коня в България “ и не сме предприемали съответни дейности.

И в разузнаването има червени линии, които не трябва да бъдат пресичани, съобщи Димо Гяуров.

В свои позиции той към този момент дефинира проблема с разбиването на шпионската мрежа в интерес на Русия като „ квартален шпионаж “ и „ квартално разузнаване “.

„ Оперативното равнище на лицата, които са в мрежата, нещата, които наблюдавахме от записите, са на извънредно ниско оперативно равнище “, разясни Гяуров в предаването „ Преди всички “.

„ Когато споделям „ квартален шпионаж “, нямам поради, че това е мрежа, която е извънредно елементарно да бъде разкрита. Постижението е доста положително, зад него се крият големи старания “, добави той и посочи, че „ неналичието на оперативна готовност, неналичието на разсъдък ни минимум не омаловажава резултата от интервенцията по задържането на тази мрежа “.

„ Аз си изяснявам това държание на тези лица, които предадоха България, с безочливост “, съобщи Гяуров. По думите му участниците в шпионската спекулация са имали спокойствието и убедеността, че никой няма да ги преследва.

Няма да стигнем до разкъсване на дипломатическите връзки сигурно, акцентира Димо Гяуров, запитан каква ще бъде ответната реакция на Москва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР