От 3 март в Толиати бе възстановено производството на Lada

...
От 3 март в Толиати бе възстановено производството на Lada
Коментари Харесай

„АвтоВАЗ” възобнови производството на Lada Vesta… с ABS

От 3 март в Толиати бе възобновено производството на Lada Vesta NG. В момента автомобилът се сглобява с единствения разполагаем мотор, само че по-важното е, че Vesta е оборудвана с въздушни възглавници и, което е по-важно – с ABS. Обещанията са, че последователно Vesta ще бъде оборудвана и с други типични за всеки автомобил варианти.

Първата създадена Vesta на новата поточна линия, тази в Толиати, е комбито SW Cross с 1,6-литров 8-клапанов мотор с 90 к.с. Трансмисията е 5-степенна механична.

Другата оригиналност при новото потомство (NewGeneration), което не е нищо повече от фейслифт, е преносът на производството в Толиати (от Ижевск). Това решение е обосновано от желанието да се усили производството. Капацитетът на завода е 60 автомобила на час, като индустриалният размер ще зависи от търсенето, стокова наличност на подготвени коли няма да се поддържа.

Най-голямата горделивост на Максим Соколов, президент на „ АвтоВАЗ ”, е равнището на локализация на производството. За модела има 200 съветски снабдители, като Соколов споделя, че към 85% от частите, материалите и съставените елементи са съветско произвеждане.

Споменатият първоначално ABS обаче не е съветски, а от „ сътрудник от другарска страна ”. В момента Vesta NG е единственият модел на завода, който излиза с ABS.

Какви са вариантите и цените на Vesta NG четете на автомобилния уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР