От 3 до 10 години лишаване от свобода грозят Юсеин

...
От 3 до 10 години лишаване от свобода грозят Юсеин
Коментари Харесай

Бащата на бебето, което загина при катастрофата с Местан, го закъса здраво

От 3 до 10 години отнемане от независимост грозят Юсеин Ахмед татко на 6-месечното кърмаче, което умря при злополука сред автомобила на Ахмед и Лютви Местан. Това бе доказано от прокуратурата, написа trafficnews.bg.

Обвинението на бащата бе повдигнато изненадващи след над 8 месеца от трагичния конфликт на 14 април, който погуби бебе и аргументи пострадвания на братчето му и родителите в колата.

Според Окръжна прокуратура-Кърджали автотехническата експертиза демонстрира, че Ахмед е предизвикал гибелта на детето си в изискванията на без значение съпричиняване. Така обвиняването е безусловно същото като това на Лютви Местан или с други думи на бащата се вменява солидарна отговорност.

Припомняме, че Ахмед се е движил по основния път с преимущество, водещ от Кърджали към ГКПП-Маказа, когато в региона на с. Загорско, общ Джебел, от разклон със стоп, на който съгласно проверяващите най-малко на първо четене Местан не е спрял, той бива ударен от колата на политика. при ръководство на моторно транспортно средство, по несъобразителност е предизвикал гибелта на шестмесечно дете.

Вчера на Ахмед е с взета мярка неотклонение парична гаранция в размер на 2000 лв., до момента в който Местан е на независимост със същата мярка само че в по-голям размер от 10 000 лв..

От прокуратурата обявиха в публично известие, че следствието по делото продължава. Към момента има направена автотехническа експертиза, само че от държавното обвиняване не са пуснали детайлности за настъпване на пътното произшествие.

Обвинението на бащата Юсеин Ахмед и Лютви Местан гласи, че който при ръководене на МПС наруши разпоредбите за придвижване, като позволява причиняването гибел на другиго, се санкционира с отнемане от независимост от две до шест години, а в изключително тежки случаи - отнемане от независимост от три до 10 години.

Срокът за следствие бе удължаван четири пъти към днешна дата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР