От 3 април се отварят временните площадки за събиране на

...
От 3 април се отварят временните площадки за събиране на
Коментари Харесай

Отварят се временните площадки за събиране на гуми в София

От 3 април се отварят краткотрайните площадки за събиране на излезли от приложимост автомобилни гуми. Временните площадки са 30 на брой в разнообразни региони на София, а адресите им могат да бъдат открити на уеб страницата на Столичния инспекторат в секцията „ Кампании “. Оставените на профилираните площадки  гуми от време на време се извозват от там. 

Площадките работят в сезона на промяна на гуми те, а задачата е автомобилните гуми да не се  оставят  в междублокови пространства  и зелени площи.

През предходната година на краткотрайните площадки бяха оставени над 15 хиляди гуми.

Напомняме на жителите, че комерсиалните обекти (авто сервизи и пунктове за промяна на излезли от приложимост гуми ), в които се прави промяна на гуми , са задължени да имат подписан контракт с лицензирана компания, на която да предават събраните от активността им гуми. Задължени са и да обезпечат опция за безплатно приемане на гуми те от крайните консуматори в местата на продажба и промяна на гуми те, както да слагат на видно място в комерсиалните обекти табели, които съдържат информация за опциите и метода за назад приемане на употребявани гуми в комерсиалния обект.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР