>От 29 май до 1 юни 2019 г. морската ни

...
>От 29 май до 1 юни 2019 г. морската ни
Коментари Харесай

Морската столица отново се превръща в пристан за знакови световни и български имена

>
От 29 май до 1 юни 2019 година морската ни столица още веднъж ще се трансформира в кей за знакови международни и български имена с ярка диря в региона на литературата, публицистиката, образованието, театъра, киното, музиката и изобразителното изкуство.

С  над 4000 гости и 60 срещи в и отвън класните стаи " Варна Лит “ 2018 година затвърди статута си на неповторима по рода си и устойчива платформа, сплотяваща просветителни и културни начинания.

През 2019 година изданието ще изненада посетителите си с изключение на с първото връчване на Национална премия " Димитър Димов “, само че и с разнообразна стратегия, която ще включва събития както за деца и младежи, по този начин и за възрастни.

Дмитрий Глуховски – създателят на поредност " Метро 2033 “, въодушевила известната компютърна игра, на романите " Бъдеще “, " Текст “ и сборника " Разкази за родината “, е първият разгласен публицист, който ще застане зад самодейността и ще се включи в специфичен панел, отдаден на връзката сред литературата като отзив на политическата реалност, в която живеем.

Във фестивала ще се включат световноизвестни писатели, а България ще бъде показана от над 15, измежду които и знакови варненски създатели. Имената ще бъдат оповестени по-късно.

Вече започва училищен конкурс на тематика “Малки и огромни фамилни истории ", който предизвиква подрастващите да се поразровят в личната си родова памет и да намерят забавното, значимото, занимателното.

За първа година във фестивала ще бъде включено и късометражно кино, а плануваните работилници, пленери, срещи в класните стаи, постановки за дребни и огромни, както и концерт на плажа ще бъдат единствено дребна част от външните събития, които ще дадат старта на едно незабравимо лято.

Очаквайте скоро цялата стратегия на: http://www.varnalit.com/

Всяка огромна история е изтъкана от голям брой дребни. Но и най-малката история може да е огромна сама по себе си. А " Варна Лит “ 2019 година е душата на  историите, които би трябвало да бъдат продължени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР