От 29 до 31 март в Пампорово ще се проведе

...
От 29 до 31 март в Пампорово ще се проведе
Коментари Харесай

Най-добрите фрийстайл скиори и сноубордисти мерят сили на Пампорово през уикенда

От 29 до 31 март в Пампорово ще се организира първото издание на фрийстайл ски и сноуборд надпреварата в дисциплинираност слоупстайл „ Пампорово Фрийстайлърз “. Заявка за присъединяване все още са дали някои от най-хубавите родни състезатели, а броят на записаните към този момент надвишава 120 индивида от цялата страна.

В надпреварата ще вземат участие деца, младежи и огромни на възраст от 6 до 50 години, като за другите възрастови групи ще има три обособени старта. В петък ще бъде надпреварата за деца в категории до 8 годишни, до 11 годишни, до 13 годишни и до 15 годишни.

В събота ще бъде надпреварата за юноши и девойки до 19 години и мъже и дами над 20 години, а неделният ден е предназначен на ветераните, като забавното при тях е, че ще бъдат оценени от спечелилите при децата в предходните дни.
 Слоупстайл дисциплината е доста атрактивна, съставлява композиция от трикове и скокове изпълнени по особено построено трасе и се прави оценка от съдии. Арена на конкуренцията ще бъде Пампорово Сноупарк, построен на писта номер 1 „ Малката стена “.

Трасето е с дължина към 700 метра и включва 5 обособени секции с няколко огромни скока, уреди за пързаляне, както и първия за страната ни построен „ Спайн “, който съставлява огромна пирамида с опция за скачане от всички направления.
 За призьорите в обособените възрастови групи има готови доста парични и предметни награди, обезпечени от спонсорите на събитието – Пампорово АД, Monster Energy, Drop IN, Scott България, DoppelHerz и Tatratea. Сред наградния фонд има обезпечени 700 лв. в брой, както и чифт чисто нови ски Faction, основани персонално от международно известния Кандид Товекс.

През целия интервал във финалната част на трасето до влека на Малката стена, ще има специфична зона за участници и аудитория, където ще има музика и всеки свободно ще може да следи атрактивните осъществявания на състезателите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР