От 29 декември има рязка ескалация на въздушната война срещу

...
От 29 декември има рязка ескалация на въздушната война срещу
Коментари Харесай

Ген. Събев с очакване 2024 г. да е решаваща за Украйна: Не може Путин да победи и да наложи нови принципи и ред

„ От 29 декември има внезапна ескалация на въздушната война против Украйна. В последните 5 дни към 500 ракети и дронове нанасят масирани удари против разнообразни градове, последните са против Киев и Харков, има починали цивилни ”. Това съобщи първият боен представител на България в НАТО ген. о.р. Съби Събев в предаването пред за развиването на войната в Украйна.

Според ген. Събев ескалацията евентуално цели да пречупи волята на украинския народ за опозиция и да окажат напън върху ръководството на Украйна, с цел да молят за помирение. „ Руският президент Владимир Путин усеща, че моментът е удобен за Русия поради разколебаването на западната коалиция по отношение на помощите за Украйна. Най-близката му цел явно е изтласкването на украинските сили от Луганска и Донецка област, доколкото са присъединени към Русия в техните административни граници и в последна сметка - деградиране на украинската войска ”, съобщи Събев.

Той чака към средата на 2024 година украинската войска да укрепи позициите си и актуалната 2024 година да бъде решаваща за войната в Украйна. „ Стратегията на Украйна, с изключение на защита на Източния фронт в Донбас, е да предприеме съществени ограничения за изолираност на Крим ”, сподели още ген. Събев. „ Не може да се разреши на Путин да победи и да наложи нови правила и ред в интернационалните връзки. Това значи, че всеки, който има военно предимство, може да отнеме територия, което ще обърне международния ред, а това не е в полза на западните демокрации ”, добави Съби Събев.

При последния удар против Киев и Харков четирима души са били убити, а минимум 92-ма ранени при мощна съветска ракетна офанзива. Противовъздушната защита на Украйна е свалила 10 ракети „ Кинжал ”, 59 крилати ракети и три ракети „ Калибър ”. Отломки от ракети са паднали на разнообразни места в Киев. Подпалили са магазин на „ Тесла ” и непосредствен газопровод. На територията на цялата страна беше оповестена паника за заплаха от въздушно нахлуване. ракетната офанзива идва единствено часове, откакто Киев беше нападнат с ирански дронове „ Шахид ”.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР