От 280 000 български граждани във Великобритания, едва 45 000

...
От 280 000 български граждани във Великобритания, едва 45 000
Коментари Харесай

Едва 45 000 българи във Великобритания придобили имиграционен статут

От 280 000 български жители във Англия, едвам 45 000 български жители са придобили имиграционен статут към днешна дата. Данните показа омбудсманът Мая Манолова на полемика, отдаден на проблемите на българите във Англия във връзка идното овакантяване на Европейския съюз от страна на Обединеното кралство.
Срокът за придобиването на имиграционен статут след Брекзит е до 31 декември 2020 година, само че дали това ще бъде дефинитивно възприето като краен период, занапред следва да се види.

Опасността Англия да напусне Европейския съюз без договорка става все по-голяма. Липсата на съглашение за овакантяване на Европейски Съюз без договорка ще сложи в неуместна позиция жителите на страни-членки на Европейски Съюз. С това са свързани редица други права - трудови, обществени и здравни, предизвести Манолова.

Притеснението за омбудсмана е, че при вероятно овакантяване на Англия без съглашение, ще бъдат съществено застрашени правата на хората в Обединеното кралство. Нейните терзания са свързани и с българските жители, които не са придобили имиграционен статут и не са почнали процедурата по подобен.

По думите на Манолова голям проблем е и съществуващата неизясненост по какъв начин сънародниците ни в Англия, ще могат да упражняват своите права, а също по този начин и изключителната трудност на административната процедура за придобиването на подобен статут.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР