От 28 януари влизат в сила допълнителни противоепидемични мерки на

...
От 28 януари влизат в сила допълнителни противоепидемични мерки на
Коментари Харесай

Допълнителни COVID мерки в област Кюстендил от 28 януари

От 28 януари влизат в действие д опълнителни противоепидемични ограничения на територията на област Кюстендил, оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация. Предстои издаване на заповед на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в Кюстендил, която ще бъде съгласувана с основния здравен държавен контрольор, показаха още от там.

Новите ограничения плануват присъствен учебен развой за 50 % от паралелките с възпитаници от V до XII клас , с въведена ежеседмична ротация . Преустановяват се присъствените и звънкласни занимания и действия, дейностите по ползи, екскурзиите, спортните празници, като се изключи Областните кръгове на националните олимпиади и/или надпревари.

Мерките плануват още прекъсване на присъствените групови занятия с деца в езиковите и просветителните центрове, обучителните центрове и школи.

Забраняват се и визитите на малолетни лица в комерсиалните центрове вид МОЛ, кина, заведения за хранене, кафенета без компаньон, както и визитите на малолетни лица след 22:00 часа, в питейните и нощни заведения.

В игралните зали, казината и заведенията за хранене и развлечения, посещаемостта ще бъде ще бъде лимитирана до 50 % от потенциала им.

Забраняват се свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, прекратява се и провеждането на планов банкет , и планова оперативна активност във всички лечебни заведения на територията на региона.

Пред медии шефа на болничното заведение в Кюстендил доктор Александър Величков уточни, че все още натискът към Спешното поделение на здравното заведение е 2-3 пъти по-голям от нормалният, само че този към болничното заведение е на половина по-нисък, спрямо предходните талази на коронавирусната зараза.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР