От 28 март КАТ ще отнема повече контролни точки за

...
От 28 март КАТ ще отнема повече контролни точки за
Коментари Харесай

Нови санкции за шофьорите влизат в сила от 28 март

От 28 март КАТ ще лишава повече контролни точки за нарушавания по пътищата . От полицията считат, че това е по-ефективно, в сравнение с нарастване на санкциите. Някои специалисти обаче са скептични.

Вижте при кои нарушавания се вкарват промени

Част от измененията, които влизат в действие:

За второ нарушаване след приложимост на алкохол ще се лишават 20 точки, а не 15;За отвод от инспекция за алкохол и опиати лидерът ще се разделя с 15 точки, а не 12;Всяко погрешно изпреварване с непосредствена заплаха за придвижването ще лишава 13 точки;Шофиране са над 50 км/ч. от разрешените ще стопява 18 точки;За придвижване в насрещното, вместо 10 ще се лишават 15 контролни точки.

„ За нови водачи, които са добили удостоверение от две години - в случай че позволен в една година превишение на скоростта над 50 километра в час в обитаемо място два пъти за една година, те автоматизирано остават без удостоверение ”, сподели гл. контрольор Лъчезар Близнаков от Групово дело „ Национална полиция “.

Вижте при кои нарушавания се вкарват промени

Тези промени няма да докара до смяна в държанието на нарушителите, считат специалисти. Има и отзиви, че контролът на пътя няма да стане по-добър.

„ Лично аз съм доста скептична, че увеличението на глобите ще даде този резултат, който всички чакаме - внезапно да намалеят “, сподели Диана Ковачева от Европейския център за транспортни политики.

Засега не е премисляно синхронизиране на санкциите с отнемането на точките.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР