От 27 юли пътните фирми започват безсрочни стачни действия в

...
От 27 юли пътните фирми започват безсрочни стачни действия в
Коментари Харесай

Пътните строители започват безсрочна стачка от 27 юли

От 27 юли пътните компании стартират безсрочни протестни дейности в цялата страна. Това декларират в декларация до медиите от Браншовата камара " Пътища "

Те приканват и Камарата на строителите, и синдикалните организации в строителството за поддръжка за митингите.

" Промяната " остави България без пътища, се споделя в декларация на Браншовата камара " Пътища ". Според камарата чашата е преляла след анулация на съвещанието на комисията по районна политика от 21 юли, когато е трябвало да се вземе решение по какъв начин ще бъдат осъществени окончателните заплащания за осъществени действия на пътните компании и да се трансформират текстове в Закона за публичните поръчки, свързани с индексацията в строителството поради нарасналите цени.

Целта на митингите е да бъде предпазен труда на работещите в бранша и да се обезпечи безвредното придвижване по пътищата на страната, се споделя в декларацията.

Пътищарите са възмутени от " цялостната липса на действителни дейности и тотална некадърност за държавническо държание, прекачване на отговорността от Министерския съвет към Народното събрание, за бягство от конституционно вменени отговорности и размиване на отговорността за положението на строителния отрасъл ".

От Браншовата камара " Пътища " ще оповестят конференция на следващия ден по какъв начин ще протичат безсрочните митинги.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР