От 27 януари в град Търговище започва да функционира репатриращ

...
От 27 януари в град Търговище започва да функционира репатриращ
Коментари Харесай

Паяк ще лови от понеделник в Търговище автомобилите, които са паркирани неправилно

От 27 януари в град Търговище стартира да действа репатриращ автомобил, от така наречен вид „ паяк “ за пренасяне на погрешно паркирали коли. Това е реалност откакто Община Търговище подписа контракт със профилирана компания, която завоюва публичната поръчка, оповестена от локалната администрация.

Според контракта, насилственото пренасяне ще става след подаване на сигнал към компанията от инспекторите на Общинското дружество „ Социални и охранителни действия “ (СОД). Транспортирането и разтоварването на колите ще става на обособения паркинг на терена на някогашните казарми. Той ще се стопанисва от СОД.

Цената за наложително пренасяне е 40 лева Престоят на паркинга ще се заплаща по 1,20 лева за всеки час.

Освен погрешно паркиралите транспортни средства, „ паякът “ ще реалокира и излезлите от приложимост коли, които заемат паркоместа и тротоарни площи. По данни на контрольорите на Общината, техният брой е близо 60.

До края на тази седмица екипите на СОД ще инсталират осведомителни табели и забранителни знаци за паркиране на местата, избрани от Комисията по превоз и сигурност на придвижването към Община Търговище.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР