От 27-те държави-членки на Европейския съюз, 26 призоваха за незабавна

...
От 27-те държави-членки на Европейския съюз, 26 призоваха за незабавна
Коментари Харесай

Унгария бойкотира призива на ЕС за примирие в Газа

От 27-те държави-членки на Европейския съюз, 26 приканиха за " незабавна филантропична пауза " в Газа, в миг, когато израелската войска декларира, че приготвя атака в южната част на палестинската територия, заяви висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел, съобщи Агенция Франс Прес.



Това искане, което единствено Унгария е отказала да поддържа, значи " прекъсване на боевете ", с цел да се даде опция за трайно преустановяване на огъня, изясни Борел на конференция след срещата на министрите на външните работи на Европейски Съюз.



Европейският съюз се бори за обединен отговор на военната интервенция на Израел след нападението на Хамас на 7 октомври.

Страните от Европейски Съюз също по този начин повториха апелите си към Израел да не подхваща нахлуване против град Рафах в Газа, който се е трансформирал в главната зона за леговище в засегнатата територия.

Други страни от Европейски Съюз, като Германия, до момента не бяха склонни да призоват за " неотложно " прекъсване на интервенциите на Израел. Берлин не искаше да се окаже, че поддържа стъпки, които биха могли да лимитират правото на Израел да се пази.

Израел предизвести, че в случай че " Хамас " не освободи всички заложници, ще продължи офанзивата си по време на свещения за мюсюлманите месец Рамадан, в това число и в Рафах.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР