От 27 септември т.г. производителите на плодове ще могат да

...
От 27 септември т.г. производителите на плодове ще могат да
Коментари Харесай

Производителите на плодове ще получат извънредно финансово подпомагане

От 27 септември т.г. производителите на плодове ще могат да се възползват от познатата им скица "Временни изключителни ограничения за подкрепяне на пазара в бранша на плодовете ", оповестяват от Държавния фонд "Земеделие ".

Приемът на заявки започва след Заповед 03 РД/3466 на изпълнителния шеф на Държавна фирма "Земеделие ". Финансовата поддръжка има за цел да компенсира земеделските стопани, потърпевши от възбраната на импорт на някои артикули от Европейски Съюз към Руската федерация.

Фермерите, които желаят да се възползват от спомагателната помощ, подават заявки в регионалните дирекции на Държавна фирма "Земеделие " по адресната регистрация на физическото или юридическо лице. Приемът се отваря по реда на Наредба 5 от 8 септември т.г. за изискванията и реда за използване на краткотрайна изключителна мярка за подкрепяне на пазара в бранша на плодовете. Подпомагането в бранша на плодовете се прави посредством използване на мярката "изтегляне от пазара " до 30 юни 2018 година или до привършване на оптималните количествата от 2000 тона.

Кандидати могат да бъдат овощари, които отглеждат ябълки, круши, праскови и нектарини, сливи и череши. Право да аплайват имат самостоятелни производители и членове на групи на производители и организации на производители на плодове, които не ползват оперативни стратегии. От мярката могат да се възползват и организации на производители на плодове, които ползват оперативни стратегии, утвърдени при изискванията и по реда на Наредба 11 от 2007 година

Индивидуалните производители следва да са регистрирани до 30 юни 2017 година по Наредба 3 от 1999 година за основаване и поддържане на указател на земеделските стопани. Когато общото количество на изтеглените от пазара плодове доближи 2000 тона, приемът на заявки се приключва.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР