От 27-ми август /неделя/ до 31-ви август /четвъртък/ т. г.

...
От 27-ми август /неделя/ до 31-ви август /четвъртък/ т. г.
Коментари Харесай

АПИ: От 27 август започва колоездачната обиколка на България, шофьорите да внимават

От 27-ми август /неделя/ до 31-ви август /четвъртък/ т. година ще се организира 70-та Международна колоездачна обиколка на България. За повишение сигурността на придвижване е належащо водачите да карат деликатно, да съблюдават пътната сигнализация и въведената краткотрайна организация, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".

По време на надпреварата ще се лимитира поетапно придвижването в сектори от Подбалканския път I-6 София – Сливен – Бургас, II-35 Кърнаре – Троян, по третокласната пътна мрежа Троян – Велчево – Градница, по път II-44 Яворец – Габрово, през прохода „ Шипка “ по път I-5 Габрово – Казанлък, по път III-488 Сливен – Градец, през „ Котленски “ проход по път II-48 Градец – Котел, по път III-706 Филаретово – Величка и по път I-7 Менгишево – Велики Преслав – Шумен.

Временната организация на придвижване в секторите, по които ще минават колоездачите, ще се вкарва директно преди провеждането на надпреварата. Колоната ще се води от два пилотни автомобила. В лимитираните за придвижване прави ще бъде обезпечен достъп, при нужда, за колите със специфичен режим на придвижване като коли за спешна помощ, пожарни и други

За обмисляне пътуванията на водачите АПИ дава маршрута на колоездачната обиколка, която минава по сектори от републиканската пътна мрежа.

На 27-ми август е първият стадий на надпреварата, който минава по Подбалканския път I-6 София – Пирдоп – Кърнаре и по път II-35 Кърнаре – Троян. Стартира в 9.15 ч. в София пред стадион „ Васил Левски “, продължава в 15.30 ч. от Пирдоп и приключва в Троян.

На 28-ми август е вторият стадий на надпреварата, който минава по третокласната пътна мрежа Троян – Велчево – Градница, по път II-44 Яворец – Габрово и през прохода „ Шипка “ по път I-5 Габрово – Казанлък. Началният час е 14.30 ч. в Троян, а финалът е към 17 ч. в Казанлък.

На 29-ти август е третият стадий от надпреварата минава по Подбалканския път I-6 Казанлък – Бургас. Започва в 13 ч. в Казанлък и приключва към 17 ч. в Бургас.

На 30-ти август е четвъртият стадий от надпреварата, който минава по Подбалканския път I-6 Бургас – Сливен. Началният час е 14.15 ч. в Бургас, а финалът е към 17 ч. в Сливен.

На 31-ви август е петият стадий от надпреварата, който минава по път III-488 Сливен – Градец, през „ Котленски “ проход по път II-48 Градец – Котел, по път III-706 Филаретово – Величка и по път I-7 Менгишево – Велики Преслав – Шумен. Стартът е в 12:45 ч. в Сливен, а финалът на надпреварата е към 16:30 ч. в Шумен.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да карат деликатно, със съобразена скорост и с нужната отдалеченост, да не подхващат рискови изпреварвания, с които заплашват сигурността на всички останали пътуващи.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР