От 27 април до 4 май Димитровград ще бъде домакин

...
От 27 април до 4 май Димитровград ще бъде домакин
Коментари Харесай

Дни на поезията започват в Димитровград

От 27 април до 4 май Димитровград ще бъде хазаин на Дни на поезията " Пеньо Пенев ", оповестиха от кметската администрация. Един от акцентите в годишния културен плакат на града ще започва с поклонение на паметника на поета в едноименния парк. 

На идващия ден в Градска библиотека " Пеньо Пенев " ще се състои поетична вечер на димитровградските поети. Поредицата от събития ще продължи в петък, когато в двора на Народната астрономическа обсерватория и планетариум " Джордано Бруно " възпитаници от Националната гимназия за театрални и екранни изкуства - Пловдив ще изнесат лиричен театър по стихове на Борис Христов " Крилете на вестителя ".

Две изложения ще могат да се прегледат в границите на поетичните празници. В библиотеката ще бъдат изложени материали от периодическия щемпел от фонда на книгохранилището със заглавие " Хумор и ирония. Горчиво-ироничните усмивки на Пеньо Пенев ".

Другата галерия ще предложи на публиката книги от фонда на отдел " Изкуства " под заглавие " Пеньо Пенев в изкуството ".

В съботния ден, 30 април, програмата включва разкриване на фотоизложба и концерти на Акустично джаз трио и Забавно-духов оркестър от Димитровград. Кулминацията на тържествата е на 4 май, когато ще бъдат връчени националната и интернационална литературни награди на тазгодишните лауреати, допълват от общината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР