От 26 октомври в страната е в ход специализирана полицейска

...
От 26 октомври в страната е в ход специализирана полицейска
Коментари Харесай

Хванаха 122 пияни водачи зад волана, акцията на МВР продължава до 2 ноември

От 26 октомври в страната е в ход профилирана полицейска интервенция с съществена цел – надзор, определяне и санкциониране при ръководство на МПС от водачи след приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции или техни аналози, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Екипи от ГДНП са разпределени по три съществени посоки, където има нужда от засилени действия за надзор: ОДМВР-Перник, ОДМВР-Кюстендил и ОДМВР-Благоевград; ОДМВР-София и ОДМВР-Ловеч; Столична дирекция на вътрешните работи, ОДМВР-София и ОДМВР-Пазарджик.

Към 30 октомври междинните данни от целенасочената акция сочат, че при осъществените инспекции са открити общо 122 нарушавания, осъществени от водачи, карали с централизация на алкохол в кръвта над 0,5 промила, открити посредством премерване в издишвания въздух и/или след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози, като: 33 са управлявали МПС с централизация на алкохол от 0,5 до 1,2 промила; 40 д. – с над 1,2 промила; 49 са карали след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози. От всички 122 случая, в 89 от тях (73%) е налице състав на закононарушение по Наказателен кодекс, сочат данните.

Като по-характерни случаи от началото на интервенцията, от ГДНП показват:
На територията на ОДМВР-Бургас е открит водач, управлявал в два поредни дни транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози.На територията на ОДМВР-Смолян: открит лидер, управлявал след приложимост и на алкохол и на наркотични субстанции.На територията на ОДМВР-Шумен проверяващите открили двама, единият от които недееспособен и с централизация на алкохол в кръвта 2,28 промила, а транспортното средство е с изчезнали регистрационни табели; другият карал без да е дееспособен и с централизация на алкохол в кръвта 1,76 промила, а транспортното средство не е записано по реда на закона.На територията на Столична дирекция на вътрешните работи също е открит лидер, който е недееспособен и е управлявал след приложимост на наркотични субстанции.На територията на ОДМВР-Плевен е открита шофьорка, засечена да ръководи с 4,13 промила алкохол, открити посредством измерването му в издишвания въздух.
При оказване на методическа помощ и надзор по направлението Столична дирекция на вътрешните работи, ОДМВР-София и ОДМВР-Пазарджик от чиновници на ГДНП, към 23,30 часа през вчерашния ден, 29 октомври, на територията на област Пазарджик е спрян лек автомобил и в хода на инспекцията на документите зародило подозрение, че лидерът е използвал алкохол. Той отказал да бъде тестван с техническо средство, за което е взето отношение по административен ред, в осъществяване на наредбите на член 174, алинея 3 от Закона за придвижването по пътищата. Водачът е открит като кмет на община на територията на област Пазарджик.

Специализираната полицейска интервенция ще продължи до 2 ноември, като редом с нея е планувано екипи от ГДНП да реализират контролни действия по осъществяването на главните задания от полицейските дежурства.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР