От 26 октомври до 13 ноември 2020 г. се отваря

...
От 26 октомври до 13 ноември 2020 г. се отваря
Коментари Харесай

От днес ДФ Земеделие приема заявления по мярката COVID 3

От 26 октомври до 13 ноември 2020 година се отваря банкет на заявки за подкрепяне по подмярка 21.3 " Извънредно краткотрайно подкрепяне за дребни и междинни предприятия и приети групи и организации на производители Коронавирус 3 " от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година Кандидатстването е със заявление в Областните дирекции на Държавна фирма " Земеделие " по местоположение на предприятието или по адрес на седалището на юридическото лице, оповестява БГНЕС.
Подмярка Коронавирус 3 е с бюджет над 7 млн. лв. (7 321 096 лева.).
 42 млн. в допълнение за ликвидна поддръжка на дребни и междинни предприятия дава ФнФ 42 млн. в допълнение за ликвидна поддръжка на дребни и междинни предприятия дава ФнФ
Допълнителни 42 млн. лева за ликвидна поддръжка на дребни и междинни предприятия даде Фондът на фондовете (ФнФ), оповестиха оттова. Средс...
Допустими за подкрепяне по подмярка Коронавирус 3 са микро-, дребни или междинни предприятия според Закона за дребните и междинните предприятия, осъществяващи преправка на селскостопански артикули, включени в Приложение I към Договор за функционирането на Европейския съюз, или на памук, като се изключи рибни артикули, както и групи, и организации на производители, които реализират преправка, предложение на пазара или развиване на селскостопански артикули.
Финансовата помощ по подмярка Коронавирус 3 е в размер на 5% от цената на заявените доходи от реализация на модифицирани селскостопански артикули за 2019 година или за лице, заето в предприятието и се изплаща под формата на еднократна сума в размер на 270 лева за едно заето лице, приравнено към средносписъчния брой на личния състав по данни от Национална агенция за приходите. Водещо изискване при Коронавирус 3 е дотации да се дават в случаите, че в предприятието има открит спад на приходите от продажба на модифицирани селскостопански артикули с минимум 20%.
Таванът на финансова помощ за предприятията по подмярката е до 50 хиляди евро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР