От 26 ноември, морковът Мори, герой на образователната кампанията за

...
От 26 ноември, морковът Мори, герой на образователната кампанията за
Коментари Харесай

Морковът Мори гостува в детски градини за намаляване на отпадъците

От 26 ноември, морковът Мори, воин на просветителната акцията за понижаване на питателните боклуци, изпълнявана от Столична община по план ТRiFOCAL, ще гостува в 16 детски градини. Това е самодейност, с която Столична община отбелязва Европейската седмица за понижаване на отпадъците. Тематичният фокус на седмицата за 2019 година е образованието и връзката на тематиките за ръководство на отпадъците, а слоганът „ Променете навиците си и вдъхновете другите да следват образеца Ви “.

Пред малчуганите Мори ще показа запаметяваща се информация за храната, която е значим запас и не би трябвало да разхищава, както и че когато това се случва, тя би трябвало да се изхвърля разделно от опаковката. „ За нас е значимо да приказваме за питателните боклуци и намаляването им, тъй като с изключение на, че замърсяват околната среда, демонстрират и повърхностно отношение към храната, която е запас „ сподели зам.- кметът на Следствен отдел към окръжна прокуратура Йоана Христова.

Когато човек пазари би трябвало авансово да реши какъв брой и какви артикули са му нужни, да си намерения за количествата в пазарската чанта - дали не са допълнително от тези, които са нужни на семейството, добави още Христова. Морковът Мори ще подари на своите домакини по 20 илюстровани книжки „ Вкусни писма “, направени по план ТRiFOCAL.

В писмата до Мори деца от разнообразни страни споделят своите истории, свързани с вярното хранене и недопускането и намаляването на питателните боклуци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР