От 26 май 2022 г. производителите на сладководна риба могат

...
От 26 май 2022 г. производителите на сладководна риба могат
Коментари Харесай

Производителите на сладководна риба кандидатстват по de minimis от 26 май

От 26 май 2022 година производителите на сладководна риба могат да аплайват в регионалните дирекции на Държавен фонд „ Земеделие “ по помощта de minimis. Приемът ще продължи до 15 юни, а средствата ще бъдат изплатени до 30 юни 2022 година Определеният от Управителния съвет на ДФЗ бюджет по схемата е в размер на 1 000 000 лева.

Предоставянето на помощта е по искане на сектора за да се поддържат производителите на сладководна риба поради забележителното увеличение на цената на фуража, употребен в рибовъдството през тази година.

Подпомагането ще бъде ориентирано за покриване на част от увеличените разноски за закупуване на фураж за изхранване на сладководните типове риби: шаранови (толстолоб, амур, сом), есетрови и пъстървови.

Помощта се дава на рибопроизводители, регистрирани по реда на член 25 от Закона за рибарството и аквакултурите, които са заявили произвеждане на риба през 2021 г.

Подкрепата е до 90 лева на звук закупен и употребен фураж. Количествата се потвърждават с фактури, след административна инспекция на заявените по реда на член 27 от Закона за рибарството и аквакултурите (ЗРА) данни за 2021 г.

Максималният размер на помощта de minimis за едно и също дружество (в това число при съществуване на условия по превръщане: сливане/придобиване/разделяне, не може да надвишава левовата равноценност на 30 000 евро (58 674 лева.) за интервал от три поредни бюджетни години (2020 година – 2022 г.).

Указания по схемата са оповестени на уеб страницата на Държавна фирма „ Земеделие “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР