От 26 март до 2 април 2023 г. учители от

...
От 26 март до 2 април 2023 г. учители от
Коментари Харесай

Учители от ОУ „Христо Никифоров“ в Ловеч се обучават в Италия

От 26 март до 2 април 2023 година учители от ОУ „ Христо Никифоров “ в Ловеч се образоват в гр. Римини, Италия. Обучението се реализира в границите на план № 2022-1-BG01-K122-SCH-000074166 „ В поддръжка на нашите специфични деца и техните фамилии “ по Програма „ Еразъм+ “.

По време на престоя си учителите ще се срещнат с трендовете в италианската просветителна система и работата с деца със специфични просветителни потребности, с активността и задачите на Италианската асоциация по дислексия и употребяваните от тях обезщетителни принадлежности.Предвидено е посещаване на Центъра за аутизъм и нарушавания в развиването " I Tigli “.

Ще дискутират по тематиката учебно заведение – семейство - възпитаник, случаи на характерни обучителни усложнения и увреждане на недостига на централизация или хиперактивност, емпатия и съчувствена дарба при работа с деца със СОП.

Основната задача на екипа е развиването на самостоятелния капацитет на децата със специфични просветителни потребности. Придобитият опит ще разреши да се създаде нова визия за способи на преподаване в учебното заведение.

Община Ловеч, пресцентър
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР