От 25 юни до 15 юли вниманието на спортните фенове

...
От 25 юни до 15 юли вниманието на спортните фенове
Коментари Харесай

Защо всички тенисисти на Уимбълдън са в бяло

От 25 юни до 15 юли вниманието на спортните почитатели е раздвоено, тъй като дружно с мачовете от Мондиал 2018, вървят и срещите от шампионата Уимбълдън. Английското време този път изненада с високи температури и блестящо слънце. А под него за победа играят тенисисти, облечени все в бяло.

Уимбълдън е един от шампионатите от Големия шлем, най-старият и най-престижният измежду тях. Всичко стартира преди 141 години, по времето на кралица Виктория. Още при първите издания се обръща внимание освен на представянето на тенисистите, само че и на метода, по който наподобяват.

Причината бялото да се избере за цвят на спортните екипи е много прозаична - по-малко притегля слънцето, а петната от изпотяването са по-невидими, написа Time. През годините редица играчи пробват да заобикалят вековната традиция, само че разпоредбите си остават непроменени. Поне в своята същина.

Така формалният дрескод на Уимбълдън 2018 е " уместно тенис облекло, което е съвсем напълно бяло ". Под тази формулировка можем да разбираме, че се разрешават разнообразни емблеми, лога и други цветни детайли, по-малки от един сантиметър.

Правилото за бял екип на корта важи и бельото, което може да се подава под облеклата, както и за всички аксесоари, като ленти за китка, чорапи, бандажи и така нататък Възможно е изключение единствено за медицински ленти и лепенки, които няма по какъв начин да бъдат бели. С обувките обаче не се вършат взаимни отстъпки.

Някои от тенисистите намират екстравагантни способи да заобикалят правилото за напълно бяла визия с коса, боядисана в ослепителен цвят да вземем за пример. Дамите пък преди доста години вършат опити с жартиери и други провокативни аксесоари.

Така се стига и до възбрана на на къси поли на корта на Уимбълдън, която към този момент не е настояща. А настоящи звезди, като Серина Уилямс, вършиха опити с цветни сутиени и къси панталони под полата. Досега обаче, на тазгодишния Уимбълдън, няма произволи. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР