От 25 юли започва ремонта на моста край село Краводер

...
От 25 юли започва ремонта на моста край село Краводер
Коментари Харесай

Ремонт на мост ще промени трафика на Северозапад до края на лятото

От 25 юли стартира ремонта на моста край село Краводер при км 129+355 на път I-1 (E-79) - Монтана – Враца, оповестиха от пътната организация. Срокът за завършването е 90 дни, като от АПИ се надяват оборудването над р.Ботуня да бъде приключено през септември.

Заради ремонта трафикът ще се реализира по обходни направления.

В посока Видин леките и лекотоварните транспортни средства до 10 тона се пренасочват от път I-1 Враца – Монтана след разклона за Бели извор по обходен маршрут по път III-162 в посока Вършец до кръстовището с път III-1621 през с. Сумер до включването по път I-1.

Товарните коли над 10 тона в посока Видин се насочват от I-1 по обходен маршрут по път III-101 Враца – Криводол и по път II-13 Криводол – Липен – Стубел – Крапчене до включването още веднъж по път I-1.

В посока София всички транспортни средства ще минават по обходен маршрут по път III-1302 Краводер – Пудрия – Големо Бабино – Криводол, по улична мрежа през гр. Криводол и по път III-101 Криводол – Враца до включване по път I-1.

Мостът е издигнат през 1981 година и до момента не му е бил юридически главен ремонт. През февруари м.г. бе установена щета на целостта на пътната плоча на моста, напомнят от АПИ.

Сега ще се създадат нови пътно платно и плоча, хидроизолация и асфалтова настилка, ще бъдат сменени ограничаващите системи, тротоарните блокове и ще се усъвършенства отводняването в сектора. Стойността на плана е към 690 000 лева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР