От 25 април се възстановява движението на международния влак, който

...
От 25 април се възстановява движението на международния влак, който
Коментари Харесай

Влакът София-Истанбул пак ще е на релсите до дни

От 25 април се възвръща придвижването на интернационалния трен, който пътува сред София и Истанбул. Това излиза наяве, откакто управленията на БДЖ и турските железници (TCDD) се договориха влакът още веднъж да стартира да пътува преди началото на летния сезон, оповестиха от Министерството на превоза и известията.

Международният трен още веднъж потегля, откакто бе спрян през юни 2020 година поради пандемията от COVID-19. Пускането стана след сделка сред управленията на БДЖ и турските железници (TCDD), влакът да пътува преди началото на летния сезон.

Причината е, че има доста запитвания на жители, които са употребили иискат да употребяват влака от София до Истанбул.

След двегодишно спиране интернационалната комбинация потегля в 22.00 ч. от 25 април т. година от турския мегаполис и ще идва на Централна гара София в 9.35 ч. В противоположната посока от София към Истанбул влакът ще отпътува по разписание в 18.30 ч. от 26 април и ще доближава крайната си дестинация Истанбул в 7.00 ч. В състав на композицията ще има спални вагони и вагони за седящи. От 3 юни т. година е планувано да се включен и пряк вагон за пътешестване сред Букурещ и Истанбул за летния сезон.

Информация, билети и детайлности може да се получат от чиновниците в железопътните бюра и билетните каси за интернационален превозен документ в гарите в страната или на националния информативен телефон 02/931 11 11.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР