От 25 април галерия Ларго ще представи за първи със

...
От 25 април галерия Ларго ще представи за първи със
Коментари Харесай

Милчо Талев открива изложба „Забравени пейзажи“ във Варна

От 25 април изложба " Ларго " ще показа за първи със независима галерия във Варна Милчо Талев.

Експозицията се назовава „ Забравени пейзажи “ и показва към 20 живописни платна, множеството основани особено за представянето му във Варна.

Откриването на изложбата с присъединяване на създателя ще бъде на 25 април от 18:30 часа .

За творчеството на художника проф. доктор Иван Маразов споделя: „ При Милчо Талев живописната амалгама не се „ излива “, а се гради. Затова и композицията на картината постоянно е строга, да не кажа – сурова. Но геометричната логичност в организацията на платното не нарушава чувството за органически пулс в ритъма на цветовите петна - форми. Никак не е елементарно да се реализира този резултат на вътрешно опълчване сред рационалното и чувственото, сред закономерното и инцидентното. Борбата сред тези опозиции извиква облици, основава басня, което придава качеството „ фигуралност “ на тези другояче нефигурални картини. “

В актуалната галерия публиката ще се наслаждения на една сбирка от нереални пейзажи, основани с изчистена, мека, пастелна палитра, споделят от галерията.

Темите гравитират към заобикалящите ни пространства, към средата, в която съществуваме. Тази среда, физически зрима и пластична, в същия миг е ефирна, витаеща, неуловима. Пейзажите, които ще открием в картините на Талев, са единствено на пръв взор пейзажи. Всъщност това са положения - на покой, на давност, на носталгия, на съзерцаване, на вглъбяване в себе си. Това е може би най-характерното за картините на бургаския художник, че те са като едно признание, една история, разказана шушукайки - историята на пейзажите, забравени някъде в тайните кътчета на нашите души.

За създателя:

Милчо Талев е роден през 1958 год. Завършва ВТУ “Св. св. Кирил и Методий “ – компетентност графика при проф. Иван Маринов. Участва в доста национални и интернационалните изложения и е притежател на оценки и награди от тях. Участва в представителни изложения на модерно българско изкуство – Лисабон, Брюксел (Европейски парламент), Берн, Гданск и други Има над 50 независими изложения, множеството от които в Швейцария, Чехия, Германия, Италия. Някои от неговите картини се намират в Националната художествена изложба – София, в ГХГ в Плевен, Смолян, Разград, Търговище, Бургас, както и в галерии и частни сбирки в Швеция, Холандия, Германия, Португалия, Гърция, Австрия, Швейцария, Англия, Франция, Съединени американски щати, Израел и други Милчо Талев е шеф на Градска художествена изложба „ Дечко Стоев “ – Поморие и Председател на НЧ „ Просвета 1888 “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР