От 24 юли до 29 август за времето от 08:00

...
От 24 юли до 29 август за времето от 08:00
Коментари Харесай

Плащаме 20 лв. за зелена зона в Албена през уикенда

 От 24 юли до 29 август за времето от 08:00 до 20:00 ч. през почивните дни ще бъдат задействани всички зелени зони в Албена, оповестиха за Varna24.bg от курортния комплекс. Ето и подробна информация, предоставена от там:

Къде да паркирате колата си в Албена?

Първите 30 минути са безвъзмездни за всички зони за паркиране в Албена

В Албена има 4 разнообразни зони за паркиране. Един билет обезпечава индивидуален вход - влизане и паркиране за 24 часа, като се изключи паркинг Лазур, който е безвъзмезден. Цените за паркиране зависят от зоната както следва:

От 01.06. до 31.10.2021 година:

Паркинг " Лазур “ - безвъзмезден

Паркинг " Автогара “ - 5 лева

Синя или Зелена зона - 10 лева

Активиране на Зелена зона от 24.07. до 29.08.2021г.:

През дните събота и неделя за времето от 08:00 до 20:00 часа ще бъдат задействани всички Зелени зони. 

Цената за паркиране и престой за период от 30 минути до 23 часа и 59 минути е 20 лева. с включен Данък добавена стойност.

Дължимата цена се заплаща преди овакантяване на съответната Зелена зона

На гостите на хотелите във в.с. Албена не се начислява допълнителна цена за Зелена зона. Тези посетители е належащо да имат издадена карта за нееднократен достъп или да заверят билета си за еднократен достъп на рецепцията в хотела на настаняване

Капацитет: Паркинг " Автогара “ - 800 паркоместа, Синя зона - 1200+ паркоместа

 

Как се заплаща за паркиране в Албена?

Може да се заплати във всяка от зоните за паркиране без значение от зоната, в която се намира хотелът ви.

Методите на заплащане за паркиране в Албена са следните: на рецепцията във всеки хотел или на автоматите за заплащане. Таксата за паркиране е годна за 24 часа.

Преди да напуснете паркинга, уверете се, че сте валидирали и платили своя билет на рецепцията на хотела или на автомата за заплащане.

Ако напуснете Албена с колата си, ще се наложи да платите още веднъж, с цел да влезете.

Ако възнамерявате да посетите Албена за един ден, най-хубавият вид е да паркирате колата си на паркинга на автогарата, който е ситуиран при започване на курорта, в дясната страна.

 

Как да получите карта за нееднократен достъп до Албена?

Картата за нееднократен достъп дава право на притежателя ѝ да излиза и влиза безграничен брой пъти в границите на заплатения престой.

Гостите, настанени във ваканционно населено място Албена, могат да заявят карта за нееднократен достъп в границите на техния престой в комплекса. Заявката ще одобряват общителните ни сътрудници на рецепция на хотела, в който са отседнали, като е належащо да се уточни престоя и зоната, за която ще се употребява картата.

Гостите на хотелите Фламинго Гранд и Маритим Парадайз Блу могат да заявят, заплатят и получат карти за нееднократен достъп на рецепцията на хотела. Гостите на останалите хотели могат да заявят карта на рецепция, а заплащането и приемането на картата се прави на входа на комплекса (главен вход с автомобил в Албена – при бариерите).

Картата се издава след възнаграждение на цената на паркинга за престоя на госта и е годна за съответна зона - синя, зелена, автогара. Картата остава благосъстоятелност на притежателя ѝ и може да бъде употребена още веднъж при последваща отмора в Албена.

Издаването на карта не е обвързано със заплащането на спомагателна такса, с изключение на цената на паркинга на автомобила в съответната зона.

  

Какви транспортни средства предлага Албена?

Велосипеди, таксита, влакчета или електрически превоз са на Ваше разположение.

Можете да се разноските пешком от паркинга на автогарата до централния плаж, което ще ви отнеме 10–12 минути. Имате опцията и да ползвате едно от туристическите влакчета против възнаграждение или да ползвате една от безплатните електрически линии:

Синя линия: до Maritim Hotel Paradise Bluе, Ganviè Beach Club и централния плаж;

Жълта линия: до хотелите Боряна, Нона, Елица, Мура и най-близкия плаж.

 

Кой паркинг покрай вашия хотел можете да изберете в Албена?

Ето няколко постоянно задавани въпроси за паркирането в Албена:

Хотелът ми е в Синята Зона, къде мога да си паркирам колата?

Най-близкият наследник паркинг до вашия хотел

Безплатно: първите 30 минути

Преди да напуснете паркинга, уверете се, че сте валидирали и платили своя билет на рецепцията на хотела или на автомата за заплащане. Цената на един билет е съгласно настоящата ценова политика (посочена по-горе), като всеки билет важи за еднократно влизане и престой в границите на 24 часа.

 

Паркинг Автогара

Безплатно: първите 30 минути

Паркингът е ситуиран вдясно при влизане в Албена. Преди да напуснете паркинга, уверете се, че сте валидирали и платили своя билет на автомата за заплащане. Цената на един билет е съгласно настоящата ценова политика (посочена по-горе), като всеки билет важи за еднократно влизане и престой в границите на 24 часа.

Разполагате с две безвъзмездни електрически линии:

Синя линия: до Maritim Hotel Paradise Bluе, Ganviè Beach Club и централния плаж;

Жълта линия: до хотелите Боряна, Нона, Елица, Мура и най-близкия до тях плаж.

 

Хотелът ми е в Зелената Зона, къде да паркирам колата си?

Най-близкият до хотела зелен паркинг

Безплатно: първите 30 минути

Преди да напуснете паркинга, уверете се, че сте валидирали и платили за своя билет на рецепцията на хотела или на автомата за заплащане. Цената на един билет е съгласно настоящата ценова политика (посочена по-горе), като всеки билет важи за еднократно влизане и престой в границите на 24 часа.

 

Паркингът на автогарата

Безплатно: първите 30 минути

Паркингът е ситуиран вдясно при влизане в Албена. Преди да напуснете паркинга, уверете се, че сте валидирали и платили за своя билет на автомата за заплащане. Цената на един билет е съгласно настоящата ценова политика (посочена по-горе), като всеки билет важи за еднократно влизане и престой в границите на 24 часа.

Разполагате с две безвъзмездни електрически линии:

Синя линия: до Maritim Hotel Paradise Bluе, Ganviè Beach Club и централния плаж;

Жълта линия: до хотелите Боряна, Нона, Елица, Мура и най-близкия до тях плаж.

 

Къде мога да паркирам колата си, в случай че ще остана за един ден в Албена?

Ако планирате да посетите Албена за един ден, най-хубавият вид е да паркирате колата си на паркинг Автогара, ситуиран вдясно при влизане в Албена. Първите 30 минути от престоя на автомобила, без значение в коя от зоните за паркиране, са безвъзмездни. Преди да напуснете паркинга, уверете се, че сте заплатили своя билет на автомата за заплащане. Цената на един билет е съгласно настоящата ценова политика (посочена по-горе), като всеки билет важи за еднократно влизане и престой в границите на 24 часа.

От паркинг Автогара имате опция да стигнете до плажа като използвате електрическите шатъли, които се движат по два маршрута:

Син маршрут: до Maritim Hotel Paradise Bluе, Ganviè Beach Club и централния плаж;

Жълт маршрут: до хотелите Боряна, Нона, Елица, Мура и най-близкия до тях плаж.

Пешеходното разстояние от автогарата до централния плаж е 10–12 минути.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР