От 24 май до 1 септември 2018 г. е периодът

...
От 24 май до 1 септември 2018 г. е периодът
Коментари Харесай

“С усилия към звездите“ в подкрепа на млади български артисти

От 24 май до 1 септември 2018 година е интервалът за кандидатстване в първото издание на състезанието за Национална стипендия „ С старания към звездите “.

Стипендията ще даде поддръжка на млади български създатели при реализацията на определена от тях креативна, просветителна или друга сходна самодейност, която да подкрепи техни следващи стъпки за напредък и развиване в определената от тях област и род. Стипендията всяка година ще поддържа млади актьори в пет области на изкуството: образни изкуства, литература, музика, танц, театър/пърформанс.

Задачата, която фондация „ Културни вероятности “ си е сложила, е да открива надарени млади създатели и да поддържа тези от тях, чиито качества на личността, характера и гения демонстрират капацитет да се трансфорат в суверенни актьори. Екипът се води от концепцията да насърчава претенденти, които имат капацитет да поемат по пътя на стабилно развиване, да оставят трайни следи и да образуват трендове в българската и в международната просвета.

Стипендията включва обезпечаване на финансова поддръжка за реализацията на персонален план, с който участникът е кандидатствал в състезанието. В взаимозависимост от показаните резултати стипендиантите ще могат да получат и продължаваща поддръжка, предоставена от сътрудниците на стипендията.

Една от най-важните придадени стойности на плана е мотивиращото присъединяване на ментори.

Всеки един стипендиант в съответната категория ще бъде придружен в границите на една година от наставник – пет изключителни персони и свободни актьори, поставящи стандарти на международната културна сцена. По покана на Ина Кънчева през 2018 година, стипендиантите в обособените категории ще бъдат съветвани и окуражавани от Недко Солаков, Георги Господинов, Красимира Стоянова, Галина Борисова и Явор Гърдев.

Кандидатстването за първото издание на състезанието за стипендия „ С старания към звездите “ ще бъде допустимо по електронен път в интервала сред 24 май и 1 септември 2018 година. Резултатите ще бъдат оповестени на 1 ноември 2018 година.

Подробна информация, условия за кандидатстване в състезанието, както и формуляр за присъединяване могат да бъдат открити на следния адрес: www.culturalperspectives.eu
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР