От 24 февруари 2022 г. досега чешката полиция е образувала

...
От 24 февруари 2022 г. досега чешката полиция е образувала
Коментари Харесай

В Чехия криминализираха подкрепата за Русия - водят 95 наказателни дела

От 24 февруари 2022 година до момента чешката полиция е образувала 95 наказателни каузи против жители на страната, чиито дейности или изказвания могат да се поясняват като обществена поддръжка за съветското навлизане в Украйна и за продължаващата към този момент повече от година война. Това оповестява Irozhlas, новинарският портал на Чешкото радио, като цитира представителя на чешката полиция Ондрей Моравчик.
 
" От началото на нашествието (в Украйна) сме образували 95 наказателни каузи. В тези случаи знаем, че има осъществено закононарушение ", сподели той и прибавя, че към този момент има 67 упрекнати лица.
 
Моравчик коментира, че сигналите за закононарушения, свързани с поддържането на съветската война в Украйна идват от жители и били ужасно доста, само че полицията ги оценявала и отсявала, и решавала кои да бъдат изпратени към прокуратурата.
 
 Руски военни Руски военни Източник: Telegram
Публичната поддръжка за дейностите на Русия в Украйна или на съветското управление може да включва всичко, в това число изказване в обществената мрежа, присъединяване в протест или проява, изясни по-рано чешкият основен прокурор Игор Стриж.
 
Тези дейности могат да се поясняват като утвърждение на закононарушение, съучастничество в закононарушение, утвърждение или оправдаване на геноцид по член 365 и 405 от чешкия Наказателен кодекс, сподели той. Нарушителите са застрашени от отнемане от независимост до три години.
 

Nejvyšší státní zastupitelství upozorňuje občany, že některé veřejné projevy podpory a souhlasu s útoky Ruské federace na Ukrajinu mohou být posouzeny jako trestný čin. Více v tiskové zprávě: https://t.co/iHmvCPGndfpic.twitter.com/u7mYnpBV2T
— Nejvyšší státní zastupitelství (@NSZ_info) February 26, 2022
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР