От 24 февруари 2022 г. до днес през всички пунктове

...
От 24 февруари 2022 г. до днес през всички пунктове
Коментари Харесай

25 хил. украински граждани са влезли в България от 24 февруари до днес

От 24 февруари 2022 година до през днешния ден през всички пунктове на българо-румънската граница в България са влезнали близо 25 хиляди украински жители. Това оповестиха от Главна дирекция „ Гранична полиция “. На границата са подадени 73 молби за филантропична протекция, съобщи Българска телеграфна агенция.

Гражданите на Украйна имат право на безвизово влизане в България и право на престояване - 90-дневен престой

в границите на всеки шестмесечен интервал в България. Срокът може да бъде удължен по филантропични аргументи, свързани с изключителни условия, според член 27, алинея 2 от Закона за чужденците в Република България.

Украинските жители, които желаят да продължат безвизовия си престой в България,

могат да подадат заявление в дирекция „ Миграция “ преди приключването на позволения период на престояване по силата на безвизовия режим. Бланка на заявката се получава на място или се попълня авансово, като се изтегля от интернет страницата на дирекцията.

Гражданите на Украйна, които желаят да получат интернационална протекция

- статут на емигрант или филантропичен статут, могат да подадат заявление в поделенията на Държавната организация за бежанците при Министерския съвет, пред органите на дирекция „ Миграция “ и Главна дирекция „ Гранична полиция “.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР